Λαχταριστές Πέννες ογκρατέν με τέσσερα τυριά

Μια νόστιμη και γρήγορη μακαρονάδα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Σούπερ συνταγή και απίθανη γεύση!

Υλικά:

500 γρ. πένες
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. γραβιέρα
100 γρ κασέρι
100 γρ γκούντα ή μοτσαρέλα
100 γρ γκοργκοτζόλα με ήπια γεύση
αλάτι
πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

100 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 κ.γ. (πρέζα) μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Βράζουμε τις πένες 2-3 λεπτά λιγότερο από ότι λένε στην συσκευασίας τους.Τις σουρώνουμε τους ρίχνουμε λίγο βούτυρο για να μην κολλήσουν και τις βάζουμε σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει και έχουμε στρώσει λίγο τριμμένο τυρί. Εν συνεχεία φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για μερικά λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά το αλεύρι.Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να δέσει καλά η κρέμα μας.Εάν την θέλουμε αραιή προσθέτουμε λίγο παραπάνω γάλα και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προχωράμε στη συναρμολόγηση του πιάτου. Τρίβουμε όλα τα τυριά και τα ανακατεύουμε.Ρίχνουμε τα 2/3 της μπεσαμέλ και των τυριών στα μακαρόνια και ανακατεύουμε.Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί μέχρι να την καλύψει.Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς C για 30′ ή μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ με τα τυριά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε όμορφα γευστικά κομμάτια.