Η κολοκύθα, που πολλοί την έχουμε συνδυάσει με το Halloween παρόλο που δεν το γιορτάζουμε τόσο έντονα στην χώρα μας, είναι ένα τρόφιμο με πολύ υψηλή διατροφική αξία.
Το φθινόπωρο είναι αδιαμφισβήτητα η εποχή της και το Infokids.cy σάς προτείνει να φτιάξετε μπισκότα με κύριο συστατικό τους την πορτοκαλί κολοκύθα και τα μπαχαρικά.
Μην σας τρομάζει αυτός ο… παράξενος συνδυασμός: Τα αρώματά τους ταιριάζουν απόλυτα, ενώ αποτελούν μία άκρως γευστική και ξεχωριστή πρόταση για κέρασμα ή σνακ.
Υλικά:
- 320γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4,5γρ. Μαγειρική σόδα
- 4γρ. Baking powder
- 5γρ. Κανέλλα
- 1γρ. Τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1γρ. Τριμμένο γαρίφαλο
- 2.5γρ. Αλάτι
- 110γρ. Βούτυρο μαλακό
- 300γρ. Ζάχαρη
- 350γρ. Πουρές κολοκύθας
- ένα αυγό
Για το γλάσο:
- 115γρ. Βούτυρο
- 240γρ. Ζάχαρη άχνη
- 30-50ml. Γάλα
- εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175ο. Αναμείξτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και το αλάτι. Αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέστε την κολοκύθα, το αυγό, τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
Αναμείξτε καλά τα στεγνά υλικά με το μείγμα. Φτιάξτε τα μπισκότα σας στο σχήμα της αρεσκείας (προσπαθήστε να μην είναι πολύ χοντρά σε πάχος)
Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τοποθετήστε τα μπισκότα και ψήστε για 15 με 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Αφήστε να κρυώσουν και στο μεταξύ ετοιμάστε το γλάσο.
Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και όταν είναι έτοιμο, μεταφέρετέ το σε ένα μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και 15 ml. Γάλα. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά (αν το γλάσο σας είναι αρκετά πηχτό προσθέστε λίγο γάλα ακόμα).
Διακοσμήστε τα μπισκότα σας και απολαύστε!