Κύπρος: Ρεκόρ στις νοσηλείες των παιδιών που νοσούν με κορωνοϊό – Νεογόνο 16 ημερών το μικρότερο

Κύπρος: Ρεκόρ στις νοσηλείες των παιδιών που νοσούν με κορωνοϊό - Νεογόνο 16 ημερών το μικρότερο

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Αβραάμ Ηλία μίλησε στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ρεκόρ στις νοσηλείες των παιδιών που νοσούν με κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα είπε πως 10 παιδιά νοσηλεύονται με covid αυτή τη στιγμή τονίζοντας πως αυτός είναι από τους μεγαλύτερους αριθμούς που είχαμε μέχρι τώρα.

«Ένα στα τρία παιδιά που νοσηλεύονται στους Παιδιατρικούς θαλάμους πάσχει από κορωνοϊό. Τη δεδομένη στιγμή έχουμε 10 παιδιά που νοσηλεύουμε με κορωνοϊό και είναι από τους μεγαλύτερους αριθμούς», είπε ο κύριος Ηλία.

«Δεν έχουμε περιστατικά γρίπης μέχρι τώρα που είναι και η εποχή της και ελπίζουμε να μην δούμε αυτή τη χειμερινή περίοδο που ήδη είναι επιβαρυμένη με την πανδημία του κορωνοϊού», συμπλήρωσε

Παράλληλα ο διευθυντής της Παιδιατρικής ανέφερε τα συμπτώματα που παρουσιάζει η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών με κορωνοϊό με τα πιο συνηθισμένα να είναι ο ψηλός πυρετός, η ανορεξία αλλά και οι γαστρεντερικές διαταραχές.

«Τα παιδιά μένουν γύρω στις 3 μέρες στο νοσηλευτήριο. Τα νεογνά χρειάζονται περισσότερες μέρες, εξαρτάται από την ηλικία.»

Όσο αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον είπε πως χρειάζεται εξειδικευμένη εξέταση για την ανίχνευση της αποκαλύπτοντας πως κάποια από τα παιδιά που νόσησαν στο Μακάρειο ήτανε με την μετάλλαξη αυτή.

«Έχει βρεθεί ότι έξι παιδιά από τα 26 δείγματα που στείλαμε ήταν θετικά στην Όμικρον μετάλλαξη από τα οποία τα 4 ήταν βρέφη και είχαν ψηλό πυρετό», είπε συγκεκριμένα.

Καταλήγοντας τόνισε πως η αυξημένη ροή έχει κινητοποιήσει το Μακάρειο και μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο Β ώστε να γίνει επέκταση στη πτέρυγα αν χρειαστεί ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε ακόμα:

Ανεξαρτησία ή υπακοή; Ποιες αξίες ενθαρρύνονται να μάθουν τα παιδιά ανά χώρα

«Ο πολλαπλασιασμός του 9»: Πώς ένας δάσκαλος δίδαξε στα παιδιά να μην κρίνουν απ’ τα λάθη

Ο συγκινητικός αγώνας μίας 13χρονης μητέρας για να ξαναγυρίσει στο σχολείο