Ξεκινά η διανομή παιδιατρικών εμβολίων – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ξεκινά σήμερα η διανομή των παιδιατρικών εμβολίων, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από τον Οργανισμό ασφάλισης και Υγείας.

«Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας επιθυμεί να σας ενημερώσει ότι η διανομή των παιδιατρικών εμβολίων για τον μήνα Οκτώβριο, αναμένεται να ξεκινήσει την Δευτέρα 26/10/2020», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση και συνεχίζει:

Λόγω αδυναμίας παράδοσης των ποσοτήτων που ζητήθηκαν από τον ανάδοχο, τα εμβόλια κατά σε ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑ /ΤΕΤΑΝΟΣ/ΚΟΚΚΥΤΗΣ για βρέφη και νήπια, δεν υπάρχει ποσότητα για διανομή για τον μήνα Οκτώβριο.

Για το εμβόλιο κατά σε ΑΙΜΟΦΙΛΟΣ ΙΝΦΛΟΥΕΝΖΑ Β’ θα παραδοθεί ποσοστό 13% της ζητηθείσας ποσότητας.

Για το εμβόλιο κατά σε ΙΛΑΡΑ/ ΠΑΡΩΤΙΤΙΔΑ/ ΕΡΥΘΡΑ θα παραδοθεί ποσοστό 84% της ζητηθείσας ποσότητας.

Για το εμβόλιο κατά σε ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β θα παραδοθεί ποσοστό 96% της ζητηθείσας ποσότητας.

Για το εμβόλιο κατά σε ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΟΚΟΚΚΟΣ ΣΥΖΕΥΓΜΕΝΟΣ θα παραδοθεί ποσοστό 100% της ζητηθείσας ποσότητας.

Ως εκ τούτου, καλείστε να συμπεριλάβετε στην παραγγελία σας για την διανομή Νοεμβρίου τις ποσότητες εμβολίων που δεν θα σας παραδοθούν λόγω των ελλείψεων της διανομής Οκτωβρίου.

Στην φόρμα υποβολής παραγγελιών για τον μήνα Νοέμβριο, θα συμπεριλαμβάνεται και το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας GARDASIL 9®.

Παρακαλούμε όπως οι ποσότητες που θα ζητηθούν στην παραγγελία σας να ανταποκρίνονται στον αριθμό δικαιούχων που εμπίπτουν στα ηλικιακά όρια (αγόρια και κορίτσια 11-12 ετών) και έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους για τον μήνα Νοέμβριο.

Οι ποσότητες του εμβολίου ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑ /ΤΕΤΑΝΟΣ/ΚΟΚΚΥΤΗΣ για βρέφη και νήπια που παραγγέλθηκαν δεν θα παραδοθούν αναδρομικά και θα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου παραγγελία για την διανομή Οκτωβρίου όπου εφαρμόζεται.