Διεθνής τιμητική διάκριση για την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δρ. Έλενα Παπαναστασίου

Μία ακόμη διεθνή τιμητική διάκριση απέσπασε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Έλενας Παπαναστασίου.

Η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγήτρια Έλενα Παπαναστασίου, έχει τιμηθεί πρόσφατα δύο φορές από τον οργανισμό Association for Educational Assessment-Europe (AEA-Europe).

H Δρ. Παπαναστασίου τιμήθηκε με τον τίτλο Fellow του οργανισμού αυτού, και πιο πρόσφατα ως πρόεδρος της επιτροπής Επαγγελματικής Ανάπτυξης (Professional Development Committee of AEA-Europe), έχει εκλεγεί μέλος του Συμβουλίου του ιδίου οργανισμού. Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν αναγνώριση της διεθνούς συνεισφοράς της στον κλάδο της αξιολόγησης και της έρευνας.

Η Καθ. Έλενα Παπαναστασίου κατέχει πτυχίο Honors από το Pennsylvania State University, όπου σπούδασε με υποτροφία Fulbright. Ολοκλήρωσε διδακτορικές σπουδές στο Michigan State University στη Μέτρηση και τις Ποσοτικές Μεθόδους στην Εκπαίδευση.

Πριν από την εκλογή της στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, κατείχε τη θέση Επίκουρης Καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας. Πέρα από τη συμβολή της στον οργανισμό Association for Educational Assessment-Europe, εκπροσωπεί την Κύπρο στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού ΙΕΑ μέσω του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η έρευνα της εστιάζει στον τομέα της μεθοδολογίας έρευνας και της αξιολόγησης, με ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη και σωστή αξιοποίηση της αξιολόγησης και των δεδομένων διαδικασιών απόκρισης (process data) με στόχο τη βελτίωση της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης:

H 12χρονη μοναδική επιζήσασα του αεροπορικού δυστυχήματος που σκότωσε 152 άτομα

Αυτοί είναι νεαροί Κύπριοι «χάκερ» που σάρωσαν στον Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Γκούφι: Ο ατζαμής, καλόκαρδος ήρωας της Disney έγινε 90 ετών – 6 ταινιάκια να δείτε με τα παιδιά σας