«Και να θυμόμαστε πάντα, πως κάθε παιδί θέλει μια ζεστή οικογένεια… Με την μαμά και τον μπαμπά»

«Και να θυμόμαστε πάντα, πως κάθε παιδί θέλει μια ζεστή οικογένεια... Με την μαμά και τον μπαμπά»

«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα» λέει ο στίχος του γνωστού τραγουδιού και φαίνεται πως έχει απόλυτο δίκιο. Όταν προσπαθούμε να τους κρύψουμε την αλήθεια, το κάνουμε εις μάτην… Καταλαβαίνουν και ξέρουν. 

Ένα συγκλονιστικό κείμενο της Κίκκας Ουζουνίδου περιγράφει με τα πιο όμορφα λόγια τι μπορεί μία παιδική ψυχή να αντιληφθεί.

«Ζευγάρια που αγαπήθηκαν, γυρίζουν ο ένας την πλάτη στον άλλον. Οι ομοιότητες μετατρέπονται σε διαφορές και όσα έμοιαζαν εύκολα, ξαφνικά γίνονται δύσκολα…

Η αγάπη χάνει και την νίκη την παίρνει ο εγωισμός, γιατί κανένας μας εύκολα πίσω δεν κάνει…

Κι αν ήμαστε οι δυο μας, μπορούμε να το αντέξουμε! Μπορούμε να σηκώσουμε το τίμημα της επιλογής μας! Αν είμαστε όμως τρεις ή τέσσερις ή πέντε;

Αφάνταστα οδυνηρό για ένα παιδί να νιώθει στους γονείς του την απόσταση! Από τα παιδιά δεν κρύβεται κανείς, γιατί η ψυχή τους είναι καθαρή σαν το γάργαρο νερό και διαισθάνονται όλες τις αλήθειες!

Εμείς νομίζουμε πως τους κρυβόμαστε! Κι έτσι γινόμαστε κομπάρσοι σε ένα κακοπαιγμένο θέατρο… Τα παιδιά νιώθουν πάντα την αλήθεια και είναι εκείνα που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος ενός χωρισμού…

Πολλές φορές ένα διαζύγιο δεν μπορείς να το αποφύγεις, συμφωνώ! Όμως είναι και άλλες τόσες φορές, που τα πράγματα μπορούν να φτιάξουν αρκεί ένα και μόνο πράγμα!

Να χαμηλώσουμε τον εγωισμό μας! Να αφήσουμε στην άκρη το εγώ μας και να δώσουμε και πάλι χώρο στην αγάπη! Σε εκείνη την αγάπη που κάποτε μας ένωσε με τον σύντροφό μας. Να σκεφτούμε τι άλλαξε και γιατί!

Να μην ρίξουμε ο ένας ευθύνη στον άλλον, αλλά σιωπηλά ο καθένας να αναλάβει τις δικές του ευθύνες! Να μην πούμε στον σύντροφό μας «φταις» αλλά στον εαυτό μας «φταίω» και να κάνουμε από κοινού προσπάθεια!

Και να θυμόμαστε πάντα, πως κάθε παιδί θέλει μια ζεστή οικογένεια! Με την μαμά και τον μπαμπά… Τις γνώριμες μυρωδιές του! Εκείνες που το κάνουν να νιώθει ήρεμο και ασφαλή…»

Κίκκα Ουζουνίδου

Διαβάστε επίσης:

Παλεύει για τη ζωή του ο 7χρονος Σέργιος – Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Μυστηριώδεις περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά – Τι να προσέχουν οι γονείς

«Εκεί που έπαιζε αμέριμνη, σε μία στιγμή έγινε ετοιμοθάνατη»: Η συγκλονιστική ιστορία μίας 3χρονης