Italian Sandwich: Συνταγή από την Ιταλία για σάντουιτς «υποβρύχιο»

Ιδανικό για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή ένα εύκολο ιταλικό δείπνο, αυτό το μεγάλο ιταλικό σάντουιτς είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει οποιοδήποτε κοινό, οποιαδήποτε στιγμή.  Τα σάντουιτς  που λέγονται και «υποβρύχια» είναι μεγάλου μεγέθους και μακρόστενου σχήματος, παραγεμισμένα με πολλά υλικά.

Τι είναι ένα τυπικό ιταλικό σάντουιτς

Η συνταγή για ένα ιταλικό σάντουιτς ξεκινάει με ένα τραγανό καρβέλι ιταλικό ψωμί. Απλώστε μια στρώση μαγιονέζας στο εσωτερικό του μαλακού, λευκού ψωμιού, πριν το γεμίσετε με διάφορα αλλαντικά και τυρί προβολόνε. Το τριμμένο μαρούλι, η ντομάτα σε φέτες, τα κόκκινα κρεμμύδια, οι πιπεριές, οι μαύρες ελιές και μια σταγόνα σπιτικού ντρέσινγκ είναι τα δεδομένα υλικά σας.

Τι περιέχει ένα ιταλικό σάντουιτς

Αυτό είναι ευέλικτο! Χρησιμοποιήστε τα αλλαντικά που σας αρέσουν. Μορταδέλα με  φιστίκια, σαλάμι, πεπερόνι, προσούτο. Ο τρόπος που κόβονται σε φέτες  κάνει τη διαφορά! Τα αλλαντικά μπορεί να είναι μαστιχωτά, αν είναι κομμένα σε πολύ χοντρές φέτες.  Ζητήστε να σας τα κόψουν πολύ λεπτά. (Είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα από τα ψώνια, καθώς μπορείτε να παραγγείλετε ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεστε ).

 το ιταλικό υποβρύχιο

Αυτό το κλασικό σάντουιτς έχει μερικά διαφορετικά ονόματα, ανάλογα με το πού ζείτε. Αν το υποβρύχιο, ή εν συντομία «sub», δεν χρησιμοποιείται, ακούστε για ονόματα όπως «hoagie», «hero» ή ακόμα και «grinder»! Όλα είναι παρατσούκλια που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν αυτό το αγαπημένο ιταλοαμερικανικό σάντουιτς.

ΥΛΙΚΑ

Για 4 μερίδες

ΓΙΑ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΌ ΝΤΡΈΣΙΝΓΚ

1/4 κ. γ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΆΝΤΟΥΙΤΣ

1 φρατζόλα μαλακό ιταλικό ψωμί (περίπου 1 κιλό)
1/4  κ. γ. μαγιονέζα
1/4  σαλάμι σε πολύ λεπτές φέτες
1/4  πεπερόνι σε πολύ λεπτές φέτες
1/4  πολύ λεπτές φέτες capicola ή ζαμπόν
1/4  πολύ λεπτές φέτες μορταντέλα
1/4  τυρί προβολόνε σε λεπτές φέτες
3 γρ. ψιλοκομμένο μαρούλι
1 μέτρια ντομάτα, σε λεπτές φέτες
1/4 κ. γ. κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1/2 κ. γ. μαύρες ελιές σε φέτες, στραγγισμένες
1/2 γρ. πιπεριές τουρσί, στραγγισμένες

Οδηγίες

Για να φτιάξετε το ιταλικό ντρέσινγκ

Βάλτε  το ελαιόλαδο, το ξύδι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα βάζο με σφιχτό καπάκι. Ανακινήστε καλά.

Για να φτιάξετε το σάντουιτς

Τοποθετήστε τη φρατζόλα ψωμιού σε ένα ξύλο κοπής, κάθετα προς το μέρος σας. Με ένα πριονωτό μαχαίρι, κόψτε κατά μήκος το κέντρο του ψωμιού, σχεδόν σε όλο το μήκος του ψωμιού. Θα πρέπει να μπορείτε να ανοίγετε το καρβέλι σαν βιβλίο.

Βγάλτε από το εσωτερικό του ψωμιού λίγη ψίχα, από την κορυφή και το κάτω μέρος της φραντζόλας. Απλώστε τη μαγιονέζα στην κομμένη πλευρά του κάτω μισού του ψωμιού. Τοποθετήστε τις φέτες σαλαμιού σε ομοιόμορφη στρώση, διπλώνοντας ή στρώνοντάς  τες. Επαναλάβετε με το πεπερόνι, την καπιτσόλα (ή το ζαμπόν), τη μορταδέλα και το προβολόνε.

Επάνω τοποθετήστε το τριμμένο μαρούλι, την ντομάτα, το κόκκινο κρεμμύδι, τις ελιές και τις πιπεριές τουρσί. Περιχύστε με το μισό περίπου ντρέσινγκ τα λαχανικά στο σάντουιτς (κρατήστε το υπόλοιπο για να το σερβίρετε στο πλάι). Διπλώστε προσεκτικά το πάνω μέρος του ψωμιού πάνω από τα λαχανικά.

Τοποθετήστε 8  καλαμάκια για σουβλάκια σε ανάλογη απόσταση μεταξύ τους, στο σάντουιτς. Χρησιμοποιώντας ένα πριονωτό μαχαίρι, κόψτε ανάμεσα στα καλαμάκια για να τα μοιράσετε.

Σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

3o Youth Colour Festival: Γεμίστε χρώμα

«Mystical Saltwater»: Ένας υποβρύχιος παράδεισος στη σκηνή

Γονεϊκότητα: 9 συμβουλές για να γίνετε πιο αποτελεσματικοί γονείς