Ήρθε το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στην χώρα μας – Σε ποια πόλη θα λειτουργήσει

λεωφορείο

Ένα ηλεκτροκίνητο λεωφορείο, φιλικό προς το περιβάλλον, θα αποκτήσει πολύ σύντομα η Πάφος, γεγονός που την καθιστά την πρώτη πόλη της Κύπρου με αυτήν την δυνατότητα.

Στην παραλαβή του πρώτου ηλεκτροκίνητου λεωφορείου στην Κύπρο, λοιπόν, και στη λειτουργία του σταθμού φόρτισης του, προχώρησε  ο Δήμος Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, το όχημα, συνολικού κόστους 260.000 ευρώ περίπου, είναι χωρητικότητας 22 ατόμων με πρόνοιες για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές θα αρχίσουν αμέσως.

Οι διαδρομές του λεωφορείου

Το λεωφορείο, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα  κυκλοφορεί σε ειδικές «πράσινες διαδρομές», που σχεδιάστηκαν ειδικά για την ανάδειξη των πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων της πόλης και θα είναι δωρεάν για το κοινό, ντόπιους και τουρίστες.

Θα διέρχεται μέσα από τους κύριους δρόμους και τα αξιοθέατα του παραδοσιακού ιστορικού κέντρου της πόλης, καθώς και από τους αρχαιολογικούς χώρους της Κάτω Πάφου.

Η προμήθεια του λεωφορείου έγινε κατόπιν διαγωνισμού στο πλαίσιο του έργου ECOROUTS το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020», με συνολικό  προϋπολογισμό €1.262.200,00 εκ των οποίων το ποσό των 336.000,00 € αντιστοιχεί τον Δήμο Πάφου. Στο έργο συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι Ηρακλείου, Χανίων και Αραδίππου.