Ηρωίδα μαμά έκανε τεχνητή αναπνοή στο μωρό της αμέσως μόλις γέννησε!

Μαμά  αναγκάστηκε να κάνει τεχνητή αναπνοή στο μωρό της αμέσως μόλις γέννησε μέσα στο φορτηγάκι του συζύγου της που τη μετέφερε στο μαιευτήριο.

Η 33χρονη Gemma Greenwich, βρισκόταν στο αυτοκίνητο του συντρόφου της, ο οποίος την πήγαινε στο μαιευτήριο για να γεννήσει μόλις στην 26η εβδομάδα της κύησης.

Η νεαρή γυναίκα γέννησε μέσα στο αυτοκίνητο, ένα κοριτσάκι το οποίο δεν ανέπνεε και έπρεπε να της χορηγηθεί οξυγόνο, όσο το ζευγάρι ανέμενε το ασθενοφόρο, που είχε καλέσει στο μεταξύ.

H μητέρα με το μωρό στο νοσοκομείο μετά την τεχνητή αναπνοή (πηγή: pressreader.com)

Πώς έκανε τεχνητή αναπνοή

Η μητέρα είπε: «Γεννήθηκε σχεδόν αμέσως, αλλά δεν έκλαψε. Μιλούσαμε με τα επείγοντα και οι νοσηλευτές μου είπαν πώς να κάνω τεχνητή αναπνοή στο μωρό. Της πίεζα το στήθος και φυσούσα αέρα στο στόμα της, όσο ο άντρας μου κρατούσε το τηλέφωνο και συνομιλούσε με τους γιατρούς».

Όταν το ασθενοφόρο έφτασε το μωρό ανέπνεε και οι νοσηλευτές έκοψαν τον ομφάλιο λώρο και το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου έμεινε εκεί 110 μέρες!

Οι δύο γονείς με το μωρό στην έξοδο από το νοσοκομείο (pressreader.com)

Το κοριτσάκι, όλον αυτόν τον καιρό, υποβλήθηκε σε πάρα πολλές επεμβάσεις στους πνεύμονες, ακόμα και σε λέιζερ στα μάτια.

Με το μωρό στο σπίτι (πηγή: thescottishsun.com)

Οι δυο γονείς και οι γιατροί πίστευαν πως το μωρό τους θα πεθάνει. Οχτώ μήνες μετά το μικρό κορίτσι μεγαλώνει, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα κάνετε τεχνητή αναπνοή στο παιδί; Ένα πολύ χρήσιμο video που όλοι οι γονείς πρέπει να δουν

Η Gemma, μαμά της μικρής που έχει ακόμα 2 παιδιά, πιστεύει ακόμα πως είναι θαύμα που την έχει κοντά της.