Η Ζαχαρούπολη: Ένα υπέροχο παραμύθι για την αναπηρία για να ακούσουν απόψε τα παιδιά!

Η Ζαχαρούπολη: Ένα υπέροχο παραμύθι για την αναπηρία για να ακούσουν απόψε τα παιδιά!

Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Παίρνουμε αφορμή από τη σημερινή ημέρα και μιλάμε στα παιδιά μας για το τι σημαίνει πραγματικά για ένα άτομο να ζει με αναπηρία. Πόσο μάλλον για ένα παιδί, όπως κάθε άλλο.

«Η Ζαχαρούπολη»: Γνωρίστε την ιστορία

Το παραμύθι «Η Ζαχαρούπολη»,  μιλάει για την ιστορία ενός αγοριού τυπικής ανάπτυξης, το οποίο, έτσι τα έφερε η ζωή, και βρέθηκε να φοιτά σε ένα σχολείο με μαθητές με αναπηρία. Περιγράφονται οι πρώτες του στιγμές στο νέο σχολείο και τα πρώτα συναισθήματα. Μέσα από τις αναμνήσεις του μας αποκαλύπτεται η πορεία της ζωής του και πώς αυτή συνδέθηκε άρρηκτα με την αναπηρία.

Συγγραφείς του είναι οι: Αγγελική Βασιλάκη, Ιωάννα Δημητριάδου, Έλλη Καϊδαντζή, Αλέξης Κωνσταντόπουλος, Βασιλική Παναγιωτέλη, Δέσποινα Πατρωνά, Ευαγγελία Σούλη, Παρασκευή Ξηρακιά, ενώ τις εικόνες έχει αναλάβει η Έφη Μαυρογιάννη.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαΐτα, ωστόσο το ebooks4greeks.gr μας δίνει τη δυνατότητα να το απολαύσουμε εντελώς δωρεάν, είτε σε μορφή PDF εδώ: Ζαχαρούπολη – eBooks4Greeks.gr, είτε μέσω μια όμορφης αφήγησης.

«Η Ζαχαρούπολη»: Απολαύστε την αφήγηση

Διαβάστε ακόμα:

Το φύλο του μωρού μπορεί να επηρεαστεί από την ατμοσφαιρική ρύπανση και… το στρες: Μάθετε πώς!

Αρπαγή 10χρονης στη Θεσσαλονίκη: Συγκλόνισαν οι αποκαλύψεις πριν την οριστική ποινή στην 34χρονη δράστιδα

Μην ψάχνετε άλλο για χριστουγεννιάτικα δώρα: Η Tesla λανσάρει την πρώτη ηλεκτρική «γουρούνα» για παιδιά!