Η Τζο Γεωργίου δίνει μάχη με σπάνιο καρκίνο και χρειάζεται τη βοήθειά μας

Η Τζο Γεωργίου δίνει μάχη με σπάνιο καρκίνο και χρειάζεται τη βοήθειά μας

Γενναία μάχη με τον καρκίνο δίνει η 31χρονη Κύπρια, Τζο Γεωργίου, από τη Λάρνακα. Η αδελφή της Έλενα σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει τη Τζο, άνοιξε λογαριασμό στο Gofundme.

Η μητέρα τους κατάγεται από την Κοκκινοτριμιθιά και ο πατέρας του από τη Λάρνακα. Ζούσαν όλοι στη Λάρνακα αλλά όταν οι γονείς τους χώρισαν, οι δύο αδελφές με τη μητέρα τους μετακόμισαν στο Λονδίνο.

Φέτος η Τζο διαγνώστηκε με μια σπάνιας μορφής καρκίνο (Synovial Sarcoma- Σαρκώματα των μαλακών μορίων).

Ο καρκίνος έκανε μετάσταση από το πόδι της στους πνεύμονες και το στήθος της και είναι στο στάδιο 4.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jo (@jogiou__)

Άρχισε τη χημειοθεραπεία 6 κύκλων σε διάστημα 5 μηνών. Υπάρχει δυνατότητα συνέχισης της χημειοθεραπείας και έναρξης ακτινοθεραπείας το 2022. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο και αναμένεται ότι θα χρειαστεί περαιτέρω θεραπεία, η οποία δεν θα είναι διαθέσιμη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Ένας μικρός όγκος στο γόνατο ήταν η αρχή

Όλα άρχισαν στις αρχές 2016 όταν ένας μικρός όγκος εμφανίστηκε ακριβώς πάνω από το δεξί της γόνατο. Ο γιατρός της είπε να πάρει ιβουπροφαίνη για να μειώσει τη φλεγμονή. Στη συνέχεια ο όγκος συνέχισε να μεγαλώνει και της είπαν ότι θα μπορούσε να είναι κύστη. Παραπέμφθηκε για μαγνητική τομογραφία και υπερηχογράφημα και οι γιατροί της είπαν ότι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι επρόκειτο για κύστη γαγγλίου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jo (@jogiou__)

Στις αρχές του 2017 ο όγκος έφτασε στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις. Αν και ένιωθε δυσφορία, μπορούσε ακόμα να περπατήσει. Τελικά έλαβε μια παραπομπή για να το αφαιρέσει, αλλά όταν έφτασε στο ραντεβού της είπαν ότι δεν ήταν στα αρχεία τους για να κάνει τη διαδικασία. Έκαναν έναν άλλο υπέρηχο μετά τον οποίο την ενημέρωσαν ότι ο όγκος είχε αφεθεί για πολύ καιρό χωρίς θεραπεία και δεν θα μπορούσαν να το αφαιρέσουν ούτως ή άλλως.

Στα μέσα του 2018 ο όγκος είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος και προκαλούσε πόνο και μειωμένη κινητικότητα. Μετά από τρία χρόνια καθυστέρηση μόλις τον Ιούνιο επιβεβαιώθηκε η μορφή καρκίνου που είχε η Τζο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jo (@jogiou__)

Σε μήνυμα στο Gofundme η αδελφή της αναφέρει: «Χρειαζόμαστε βοήθεια καθώς γνωρίζουμε ότι αυτό θα είναι ένα μακρύ και δαπανηρό ταξίδι για την οικογένειά μας και θέλουμε να έχει την καλύτερη διαθέσιμη θεραπεία όταν τελειώσει όλες τις θεραπευτικές επιλογές της στο NHS. Δεν μπορεί να δουλέψει και η μαμά μου θα συνταξιοδοτηθεί με μια μικρή σύνταξη. Οποιαδήποτε χρήματα απομείνουν θα δοθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση Sarcoma για να διευκολυνθεί η ζωή άλλων οικογενειών που βρίσκονται αυτή τη φρικτή κατάσταση».

Διαβάστε επίσης:

Μαμά με καρκίνο σε τελικό στάδιο φτιάχνει αναμνήσεις με την κόρη της για να τη θυμάται…

Η 11χρονη Κωνσταντίνα «έφυγε» από καρκίνο όμως άφησε πίσω της ένα βιβλίο που έγραψε η ίδια!

Ιχθύωση: Η σπάνια δερματική πάθηση που «πέταξε» έξω από αεροπλάνο μαμά και μωρό