«Η μητέρα μου πυροβόλησε και σκότωσε τον αλκοολικό πατέρα μου. Αλλιώς δεν θα ζούσαμε»

«Είπα στον άντρα μου να με χωρίσει, επειδή δεν μπορούσα να τον κάνω μπαμπά»

Είναι λαμπεροί, όμορφοι, με μία elegant αίσθηση, με δόξα και χρήματα, ταλέντο και μία άνετη, υπέροχη ζωή. Πολλές φορές, όμως, όταν τα φώτα σβήνουν, το μακιγιάζ φεύγει και τα ακριβά ρούχα μπαίνουν στη ντουλάπα, οι ανθρώπινες ιστορίες πίσω τους αποκαλύπτουν ένα δράμα.

Ένα δράμα που τους συντροφεύει από τα παιδικά τους χρόνια. Άλλοι το ξεπερνούν, άλλοι όχι. Όμως, και πάλι ποτέ δεν ξέρεις πώς τους επηρεάζει, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Και ίσως δεν το μάθεις και ποτέ.

Φανταζόσταν ποτέ, ότι οι σταρ του Χόλιγουντ μπορεί να έχουν βιώσει μία παιδική ηλικία που δεν θα τη φαντάζονταν ούτε οι πιο ταλαντούχοι σεναριογράφοι των ταινιών τους;

Μία από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες είναι αυτή της Σαρλίζ Θερόν, η οποία μεγάλωσε σε μία βαθιά τοξική οικογένεια, με έναν πατέρα αλκοολικό που από θαύμα δεν τις σκότωσε ένα καλοκαιρινό βράδυ.

«Ήταν Ιούνιος, εγώ ήμουν 15 ετών τότε. Ένα βράδυ ο πατέρας μου ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσε καν να περπατήσει, όταν μπήκε στο σπίτι με ένα όπλο. Η μητέρα μου κι εγώ βρισκόμαστασν στο δωμάτιό μου και κρατούσαμε κοντρα την πόρτα, μην τυχόν και προσπαθούσε να την σπρώξει και να την ανοίξει.

Προσπάθησε να την ανοίξει, αλλά βρήκε την αντίστασή μας. Τότε έκανε ένα βήμα πίσω και πυροβόλησε τρεις φορές την πόρτα. Από θαύμα δεν μας βρήκε μία από αυτές.

Η μητέρα μου για να σώσει εμένα και τον εαυτό της τον πυροβόλησε εκείνη. Βρισκόταν σε αυτοάμυνα κι έτσι δεν της απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Αυτού του είδους η βία που έζησα στην οικογένειά μου είναι κάτι που μοιράζομαι με πολλούς ανθρώπους.

Δεν ντρέπομαι να μιλώ για αυτό, επειδή πρέπει να εκφραζόμαστε για τέτοια πράγματα και κυρίως για έτσι συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι που το έχουν βιώσει. Πιστεύω, ότι είναι μία ιστορία για το πώς είναι να μεγαλώνεις με εθισμούς και τι προξενούν αυτοί στον άνθρωπο.

Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ άρρωστος άνθρωπος. Ήταν σε όλη του τη ζωή αλκοολικός. Η κατάσταση ήταν λίαν επιεικώς απελπιστική μαζί του. Η οικογένειά μας ήταν κολλημένη σε αυτήν. Και η απρόβλεπτη καθημερινότητα με έναν εξαρτημένο είναι κάτι με το οποίο μαθαίνεις να ζεις για το υπόλοιπο της ζωής σου, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα γεγονός που συνέβη ένα βράδυ.

Νομίζω ότι η οικογένειά μας ήταν απίστευτα τοξική. Και όλα αυτά, νομίζω ότι μας σημάδεψαν με κάποιον τρόπο. Φυσικά, εύχομαι να μην είχε συμβεί ποτέ αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ. Δυστυχώς, όμως, συνέβη γιατί δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ τη ρίζα των προβλημάτων.

Είμαι ταυτόχρονα ευγνώμων που είχα αυτήν την μητέρα. Μία σπουδαία γυναίκα που πραγματικά με έκανε γενναία και πάντα μου έλεγε να είμαι γενναία. Δεν ξέρω τι θα ήμουν χωρίς εκείνη».

Η Σαρλίζ Θερόν αποκάλυψε την ιστορία της παιδικής της ηλικίας σε συνέντευξή της στο δίκτυο NPR.