«Η κόρη μου κλείστηκε στο σχολικό…»: Η αληθινή και τρομακτική εμπειρία μιας μαμάς και της 5χρονης κόρης της

Όλοι οι γονείς που αφήνουν για πρώτη φορά τα παιδιά τους στο σχολικό λεωφορείο για τα πρώτα μαθήματα στον παιδικό ή το σχολείο νιώθουν άγχος, κάποιες φορές – μάλιστα – υπερβολικό άγχος.

Αναρωτιούνται πώς θα τα καταφέρει το μικρό τους μακριά από το σπίτι. Θα κάνει φίλους; Θα φοβάται; Θα βρει την τάξη του; Μήπως κάτι συμβεί και πανικοβληθεί;

Η μαμά ενός 5χρονου κοριτσιού, το οποίο ξεκίνησε πρώτη φορά τον παιδικό φέτος, αποκαλύπτει τι συνέβη στην κόρη της την πρώτη μέρα του σχολείου και μας υπενθυμίζει να μιλάμε πάντα στα παιδιά μας, αλλά και τους αρμόδιους, ακόμα και για όσα μοιάζουν… αυτονόητα.

Η μαμά της μικρής γνωστοποίησε την περιπέτειά της στο Twitter, έτσι ώστε όλοι οι γονείς να επαγρυπνήσουν και να μην επαναπαύονται εύκολα όταν αισθάνονται έντονα προαισθήματα για τα παιδιά τους.

Το tweet της ξεκινά αμέσως με το γεγονός που τη συγκλόνισε την πρώτη ημέρα που έφυγε η κόρη της για το σχολείο…

«Η κόρη μου που είναι 5 ετών και ελάχιστα πίσω στην σωματική της διάπλαση από τους συνομηλίκους της, “παγιδεύτηκε” σήμερα – που η θερμοκρασία άγγιζε τους 38 βαθμούς –για 3 ώρες στο σχολικό λεωφορείο.

Ο οδηγός του λεωφορείου ΔΕΝ ΤΣΕΚΑΡΕ, όπως έπρεπε να κάνει, τις θέσεις του σχολικού λεωφορείου πριν κατέβει και το κλειδώσει. Απλώς κατέβηκε. Εκείνη προσπάθησε να του τραβήξει την προσοχή, αλλά δεν τα κατάφερε. Ξέρει ότι πρέπει να μένει στη θέση της χωρίς να κουνιέται και αυτό έκανε. Έμεινε εκεί για 3 ώρες. ΜΟΝΗ. Μέσα στον ήλιο!

Είχα ένα άσχημο προαίσθημα από το πρωί, όταν την έβαζα στο λεωφορείο. Είναι το πρώτο σχολικό που χρησιμοποιεί και ανησυχούσα πολύ. Σκεφτόμουν αν θα βρει τη θέση της, αν θα καταφέρει να κατέβει στην ώρα της, αν τα άλλα παιδιά θα της συμπεριφέρονταν με ευγένεια ή ηρεμία.

Λίγη ώρα αφού φτάνει το σχολικό στο σχολείο – γύρω στις 9 – πηγαίνω και εγώ εκεί ορισμένα χαρτιά που χρειάζονταν. Κανείς δεν μου είπε ότι η κόρη μου έλειπε και φεύγω ήρεμη. Σκέφτηκα ότι αν κάτι πήγαινε στραβά θα με ενημέρωναν, σωστά; Προσπάθησα να αφήσω πίσω τις άσχημες σκέψεις και να συνεχίσω την ημέρα μου.

Στις 11 το πρωί, αφού μίλησα με το σύζυγό μου, ο οποίος δεν είχε ενημερωθεί, δέχομαι μία κλήση από το σχολείο της μικρής. Η κόρη μου λέει δεν είχε εμφανιστεί στο σχολείο εκείνη την ημέρα και με κάλεσαν για να μάθουν αν είναι όλα καλά, αφού εγώ δεν ενημέρωσα. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου όταν το άκουσα.

“ΈΒΑΛΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΤΙΣ 7:30 ΤΟ ΠΡΩΙ. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;”, ούρλιαξα στο τηλέφωνο.

Με διαβεβαίωσαν ότι πιθανότατα είναι στην τάξη της. Θα έπρεπε να ξαναελέγξουν, καθώς πολλά λεωφορεία εκείνη την ημέρα είχαν φτάσει στο σχολείο μετά το χτύπημα του κουδουνιού. “Θα βρίσκεται στην τάξη της, απλώς θα ελέγξουμε ξανά και θα σας καλέσουμε πίσω”, μου είπαν. Πίστευα ότι το επόμενο τηλεφώνημά τους θα ήταν μετά από 5 με 10 λεπτά.

Περίμενα 40 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΕΠΤΑ! Στο επόμενο τηλεφώνημα δεν μου μίλησε η γραμματέας, αλλά ο διευθυντής και ήταν ξεκάθαρα αναστατωμένος. Το παιδί μου. ΤΟ 5 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ είχε μείνει μόνο μέσα στο λεωφορείο! “Είναι μια χαρά”, με διαβεβαίωσαν, αλλά έπρεπε να περάσω και από το σχολείο – κάτι που δεν χρειαζόταν να μου πουν, αφού είχα ήδη ξεκινήσει να πηγαίνω προς τα εκεί.

Όταν έφτασα, είδα την μικρή μου να μεταφέρεται στην τάξη της κατακόκκινη και ιδρωμένη κρατώντας ένα μπουκαλάκι νερό. Τα δάκρυα πλημμύρισαν τα μάτια μου, αλλά συγκρατήθηκα. Η μικρή φαίνεται εντάξει. Είπε μόνο πως πονούσε η κοιλιά της και τίποτα άλλο. Η γιατρός του σχολείου την εξετάζει λεπτομερώς, τη στιγμή που ο διευθυντής, ο υπεύθυνος οδηγών και εγώ συζητάμε τι συνέβη στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Όπως αποδεικνύεται οι οδηγοί στα λεωφορεία πρέπει να κάνουν έλεγχο σε όλα τα καθίσματα μήπως και κάποιο παιδάκι έχει ξεχαστεί. Ο δικός μας ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ και η κόρη μου – όπως έμαθα λίγα λεπτά αργότερα – έμεινε στο λεωφορείο από τις 8:30 έως τις 11:30, οπότε και την βρήκαν οι υπεύθυνοι. Για τρεις ώρες η κόρη μου ήταν κλειδωμένη σε ένα κλειστό λεωφορείο μέσα στη ζέστη!

Η μικρή όταν τελείωσε η εξέταση μού ζήτησε συγγνώμη επειδή έφαγε λίγο από το μεσημεριανό κολατσιό της και εγώ ήμουν έτοιμη να βάλω τα κλάματα μπροστά της. Μετά από όσα πέρασε δεν παραπονέθηκε…

Ευτυχώς είναι όλα είναι εντάξει με την κόρη μου. Η γιατρός με διαβεβαίωσε έκπληκτη ότι όλα είναι καλά. Ο οδηγός – προφανώς – απολύθηκε την ίδια μέρα και οι αρμόδιοι πήραν τα μέτρα τους, ώστε κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί.

Την άφησα να συνεχίσει την ημέρα της στο σχολείο. Όταν γύρισε στο σπίτι τη ρώτησα πώς πήγαν τα πράγματα και εκείνη δεν σταματούσε να μου λέει για το λεωφορείο. Έκλαιγε και με ζητούσε. Φοβήθηκε, κρύωνε και ζεσταινόταν, πονούσε η κοιλιά της και ήθελε μόνο εμένα. Κοιμηθήκαμε αγκαλιά εκείνο το βράδυ…

Το παιδί μου θα έπρεπε να είναι νεκρό τώρα. Τα παιδιά πεθαίνουν μέσα σε μία ώρα στα αυτοκίνητα που τα χτυπά ο ήλιος τις τόσο ζεστές ημέρες. Η κόρη μου επιβίωσε. Αν δεν είχε μαζί της χυμό και νερό, δεν θα ήταν εδώ τώρα.

Της είπα ότι αν κάτι τέτοιο ξανασυμβεί να πατήσει την κόρνα του αυτοκινήτου μέχρι κάποιος να την ακούσει. Κι αν θελήσετε να γνωστοποιήσετε αυτή την ιστορία τονίστε αυτό: “Να θυμίζετε πάντα στους οδηγούς των λεωφορείων να ελέγχουν τα καθίσματα στα λεωφορεία πριν κλείσουν τις πόρτες και κλειδώσουν”.

Εμείς γλιτώσαμε από μια τραγωδία. Ήμασταν τυχεροί, για κάποιο λόγο ήμασταν τυχεροί…», καταλήγει η μαμά.

Να σημειώσουμε ότι το 5χρονο κοριτσάκι πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο το οποίο της προκαλεί αδυναμία στους μύες και έτσι δυσκολεύεται να κινήσει τα άκρα της και να μιλήσει πολύ δυνατά και γρήγορα.

Διαβάστε το πρωτότυπο tweet της μαμάς

Πηγή: scarymommy.com