Η καλή είδηση της ημέρας έρχεται από το Ειδικό Σχολείο Απ. Βαρνάβα στο Λιοπέτρι – Απέκτησε το δικό του σχολικό λεωφορείο

Πιο χαρούμενα είναι από εχθές τα παιδιά που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο Απ. Βαρνάβα στο Λιοπέτρι, αφού απέκτησαν το δικό τους λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, παρέδωσε εχθές, Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Δημόσιο Σχολείο Αποστόλου Βαρνάβα στο Λιοπέτρι, ένα μικρό λεωφορείο με ανυψωτική πλατφόρμα για Άτομα με Αναπηρία, για κάλυψη αναγκών του Σχολείου.

Τα χαρακτηριστικά του λεωφορείου

Το λεωφορείο διαθέτει εργονομικά καθίσματα επιβατών, πανοραμικά παράθυρα που παρέχουν διαφάνεια και θέαση, βελτιωμένη προσβασιμότητα, μοντέρνο φωτισμό και κλιματισμό.

Ταυτόχρονα, έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης μεταφοράς επιβατών σε καθίσματα και ΑμεΑ σε αναπηρικά αμαξίδια για διευκόλυνση της προσβασιμότητας και μεταφοράς των παιδιών με αναπηρία που φοιτούν στο Δημόσιο Ειδικό Σχολείο Αποστόλου Βαρνάβα.

Η παράδοση του λεωφορείου εντάσσεται στο πλαίσιο της αγοράς τεσσάρων μικρών λεωφορείων με ανυψωτική πλατφόρμα για Άτομα με Αναπηρία για κάλυψη αναγκών των Ειδικών Δημόσιων Σχολείων και πέντε λεωφορείων για κάλυψη αναγκών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας.

Η αγορά των πιο πάνω λεωφορείων έγινε στο πλαίσιο του στόχου που έθεσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την εξασφάλιση της πλήρους και ίσης μεταχείρισης όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών από όλα τα άτομα με αναπηρία και για την αυτόνομη και ανεξάρτητη διαβίωσή τους.