Δασκάλα έχτισε ολόκληρη αίθουσα διδασκαλίας στο ύπαιθρο – Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει (φωτογραφίες – video)

Η Lindsey Earle διδάσκει σε ένα Δημοτικό Σχολείο στο Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών. Την περασμένη άνοιξη χρειάστηκε να αποχωριστεί βίαια τους μαθητές της, καθώς ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού και όλη η χώρα της (όπως οι περισσότερες) τέθηκε σε καθολική καραντίνα.

Λίγο πριν το καλοκαίρι τα σχολεία άνοιξαν ξανά και τότε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών πρότειναν στους δασκάλους να κάνουν μαθήματα έξω από τις αίθουσες, αφού αυτό ήταν πιο ασφαλές -και διασκεδαστικό- για τα παιδιά.

Σίγουρα, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί παντού. Αφού το σκέφτηκε καλά και το σχεδίασε, όμως, η Lindsey Earle έφτιαξε μια αίθουσα στο ύπαιθρο, η οποία όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που μοιράστηκε στα social media, είναι αρκετά εντυπωσιακή.

Η εντυπωσιακή εξωτερική σχολική αίθουσα

Σύμφωνα με το Good Morning America, η νεαρή δασκάλα με τη βοήθεια της οικογένειάς της κατασκεύασε μία αίθουσα η οποία μπορεί να φιλοξενήσει τους μαθητές της Δ’ Δημοτικού στην οποία διδάσκει και το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό.

“Συζητούσαμε πλάνα και σχέδια για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και τα πράγματα ήταν αρκετά δυσοίωνα και μουντά. Πρότεινα να φτιάξω τη δική μου αίθουσα έξω από το σχολείο, μιας και από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για τον κορωνοϊό μεταδίδεται λιγότερο σε εξωτερικούς χώρους”.

Η αίθουσα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου και έχει τέντες για στέγη, ξύλα για τοίχους, θρανία, πίνακα και καρέκλες για τους μαθητές. Μάλιστα, τα θρανία διατηρούν τις αποστάσεις που πρέπει βάσει των κανονισμών, ενώ τα παιδιά πρέπει και πάλι να φορούν τις μάσκες τους όταν μιλούν μεταξύ τους ή σηκώνονται στην αίθουσα.

“Ελπίζουμε ότι αυτή η αίθουσα θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε και να συνεχίσουμε με ασφάλεια το σχολείο. Με τη βοήθεια των γιων μου κατάλαβα τι ακριβώς χρειάζεται για την αίθουσα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια κατασκευής της είχαμε, μαζί με τους διευθυντές του σχολείου, συχνά συναντήσεις με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας”, δήλωσε η υπερήφανη δασκάλα στο Good Morning America.

“Οι συμβουλές τους νομίζω μας βοήθησαν πάρα πολύ στο να δημιουργήσουμε ένα σωστό πλάνο επιστροφής στο σχολείο”, δήλωσε η δασκάλα, η πράξη της οποίας έχει γίνει αποδέκτης χιλιάδων θετικών σχολίων με πολλούς να ζητούν αντίστοιχα project να γίνουν και στα δικά τους σχολεία.

με πληροφορίες από: goodmorningamerica.com