Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το περιοδικό Time

H έφηβη Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν χρειάζεται πλέον πολλές συστάσεις. Το όνομά της είναι γνωστό παγκοσμίως, όπως ακριβώς και η δράση της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για το κορίτσι που ξεκίνησε μόνο του να διαδηλώνει για την κλιματική αλλαγή στη Σουηδία κάθε Παρασκευή και έχει πια καταφέρει να μιλά όλος ο πλανήτης για εκείνη και την ακτιβιστική της δράση.

Έτσι, το περιοδικό Time την ανακήρυξε ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2019, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τόσο τη δράση της όσο και τον αντίκτυπο που αυτή έχει σε διεθνές επίπεδο.

Μάλιστα, η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού με τίτλο: «Η δύναμη της νιότης».

Κάθε χρόνο το περιοδικό παρουσιάζει τα πρόσωπα, τις ομάδες, τα κινήματα ή και τις ιδέες που θεωρεί ότι άσκησαν περισσότερη επιρροή στο κοινό.

Λίγα λόγια για τη δράση της Γκρέτα Τούνμπεργκ

Στα 16 της χρόνια, η νεαρή ακτιβίστρια έχει γίνει η φωνή για εκατομμύρια ανήσυχους νέους που ανακυκλώνουν τα σκουπίδια τους, καθαρίζουν τις παραλίες, κόβουν το κρέας από τη διατροφή τους, σταματούν να ταξιδεύουν με αεροπλάνα και ψηφίζουν πράσινα κόμματα.

Διαβάστε περισσότερα για την 16χρονη Γκρέτα και τη δράση της

Η Σουηδέζα έφηβη, από την οποία ξεκίνησαν οι μαθητικές «απεργίες» για το κλίμα πριν περίπου 2 χρόνια, έχει εμπνεύσει μαθητές σε όλον τον κόσμο για να απέχουν από τα μαθήματά τους κάθε Παρασκευή, με αίτημα την ενίσχυση των δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πρόεδροι χωρών και επικεφαλής πολυεθνικών έχουν μπει στο στόχαστρό της και το σύνθημα που είχε γράψει στο πανό της: «skolstrejk för klimatet» (σχολική απεργία για το κλίμα) έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες.