Η απίστευτη αντίδραση ενός 12χρονου που τον ακολουθεί αρκούδα έγινε viral!

12χρονος

Εσείς τι θα κάνατε αν σε έναν περίπατό σας στο βουνό ή το δάσος αντιλαμβανόσασταν ότι ξαφνικά μία αρκούδα βρισκόταν πίσω σας;

Ο 12χρονος Αλεσάντρο έκανε πεζοπορία με την οικογένειά του στο Τρεντίνο της βόρειας Ιταλίας, όταν πρόσεξε μια μεγάλη καφέ αρκούδα να ξεπροβάλει πίσω από τους θάμνους.

Ο μικρός, κόντρα στην φύση που θέλει το ένσικτο επιβίωσης να υπερβαίνει της λογικής, όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά επέδειξε ψυχραιμία που πολλοί θα ζήλευαν.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ιταλικό πρακτορείο ANSA καταγράφεται η αντίδραση του παιδιού.

Παρά την ηλικία του, δεν πανικοβλήθηκε, δεν άρχισε να φωνάζει και να τρέχει. Ακούγοντας το σύντροφο τής μαμάς του να του δίνει οδηγίες, άρχισε να απομακρύνεται αργά, χωρίς να γυρίζει την πλάτη του, αλλά και χωρίς να κοιτάζει στα μάτια το άγριο ζώο.

Ενώ το παιδί εξακολουθεί να κατεβαίνει αργά το λόφο, δεν τρομάζει ούτε όταν η αρκούδα στέκεται στα δύο της πόδια, ενώ όταν κάποια στιγμή η μαμά του μοιάζει να πανικοβάλλεται, της λέει να μη φωνάζει.

Έπειτα από λίγη ώρα, η αρκούδα μοιάζει να χάνει το ενδιαφέρον της και να επιστρέφει τρέχοντας στο δάσος.

Δείτε το video:

Οι περισσότερες αρκούδες, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν κυνηγούν ούτε επιτίθενται σε ανθρώπους. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι επιθέσεις που έχουν σημειωθεί, κυρίως όταν τα ζώα νιώθουν να απειλείται αυτό που θεωρούν «περιοχή» τους.