Η αξία της μαίας σε 20 υπέροχες φωτογραφίες

Ο ρόλος της μαίας είναι κρίσιμος κατά τη διάρκεια του τοκετού. Οι μαίες μπορούν να έχουν πολύ διαφορετικό υπόβαθρο κατάρτισης και να εργάζονται σε πολύ διαφορετικά περιβάλλοντα, όμως το κλασικό μοντέλο φροντίδας που παρέχουν, στηρίζεται στην ίδια φιλοσοφία: ότι ο τοκετός είναι μια συνεργασία μεταξύ της μητέρας και του προσωπικού και ότι η προσεκτική επιτήρηση μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με την παρέμβαση όταν προκύψουν επιπλοκές.

Η σκληρή και συνάμα αξιοθαύμαστη δουλειά της μαίας αποτυπώνεται στις παρακάτω υπέροχες εικόνες. Μερικοί από τους πιο διάσημους φωτογράφους τοκετών επιλέγουν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες και θυμούνται ξανά τις μοναδικές εκείνες στιγμές!

«Οι μαίες είναι οι καλύτερες στην παροχή άνεσης»

«Αυτή η μητέρα προσέλαβε μια ομάδα από μαίες για να τη βοηθήσουν με τη γέννηση του τρίτου παιδιού της, ύστερα από δύο τραυματικές εμπειρίες με καισαρική τομή. Με την καθοδήγηση και τη φροντίδα τους, ήταν σε θέση να έχει έναν φυσιολογικό τοκετό»

«Τόση χαρά γι’ αυτή τη μαμά, καθώς συνειδητοποιεί ότι θα μεγαλώσει τρία αγόρια. Γέννησε το μωρό της στο σπίτι, με τη βοήθεια μιας μαίας που είναι σαν οικογένεια για εκείνη, αφού την είχε βοηθήσει και στις δύο προηγούμενες γέννες της»

«Αυτή η μαία βοηθάει τη μαμά να θηλάσει τα νεογέννητα δίδυμά της!»

«Αυτό το μωρό ήρθε στον κόσμο έπειτα από σκληρή προσπάθεια. Η μαμά ήλπιζε να γεννήσει στο σπίτι, πάντα με τη βοήθεια της μαίας της, η οποία τελικά τη συνόδευσε στο μαιευτήριο όταν κρίθηκε απαραίτητο»

«Αυτή η μαμά -στα δεξιά- πάλεψε σκληρά. Είχε εξαντληθεί μέχρι που αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για επισκληρίδιο. Η μαία την καθοδήγησε με αγάπη και της έδωσε την υποστήριξη που χρειαζόταν για να φέρει το μωρό της στον κόσμο»

«Εργάζομαι συχνά με μαίες και πάντα εκπλήσσομαι με την ευκολία τους να προσαρμόζονται σε οποιεσδήποτε αλλαγές κατά τον τοκετό. Αυτή η μαμά επρόκειτο να γεννήσει στο νοσοκομείο, αλλά τα πράγματα συνέβησαν πιο γρήγορα από ό,τι περίμενε, και η μαία με την ομάδα της, τη βοήθησαν να γεννήσει με ασφάλεια στο σπίτι ένα γλυκύτατο κοριτσάκι»

«Υποστήριξη!»

«Αυτή η μαία είναι μία από τις αγαπημένες μου. Βοηθά τη μαμά λίγο πριν από την τελική εξώθηση. Όπως μπορείτε να δείτε, είναι ήρεμη και 100% αφοσιωμένη στη μέλλουσα μαμά»

«Αυτή η μαία μετρά τις συσπάσεις και κρατάει σημειώσεις κατά τη διάρκεια ενός τοκετού στο σπίτι»

«Ύστερα από μια γρήγορη δεύτερη γέννα γι’ αυτή τη μαμά, η μαία βγάζει το μωρό από τη μπανιέρα με τους γονείς να την κοιτάνε προσηλωμένοι»

«Μετά από μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, αυτή η μητέρα γέννησε τελικά στο μαιευτήριο και όχι στο σπίτι, λόγω υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αυτή η μαία είναι τόσο ενθουσιασμένη γιατί φέρνει στον κόσμο το πρώτο της εγγόνι!»

«Η μαία εξετάζει το νεογέννητο μωράκι. Ήταν τόσο τρυφερή μαζί του που κοιμόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης και επειδή επρόκειτο για τοκετό στο σπίτι, η εξέταση έγινε πάνω στο κρεβάτι της μαμάς και του μπαμπά!»

«Αυτός ήταν ένας καταπληκτικός τοκετός! Η μητέρα έκανε μια απίστευτη προσπάθεια με την υποστήριξη του συζύγου και της καταπληκτικής μαίας της. Κατάφερε ακόμη και να τραβήξει η ίδια το μωρό της!»

«Εξαιρετική ομαδική δουλειά από τις μαίες που προσπαθούν να φέρουν το μωρό στη σωστή θέση με τις κατάλληλες τεχνικές, ενώ συγχρόνως παρέχουν συναισθηματική άνεση και υποστήριξη»

«Εξετάζοντας το μωρό μετά τον τοκετό»

«Μετά τον τοκετό, αυτή η μαία με τη βοηθό της φροντίζουν τη μεγάλη αδελφή, ενώ τακτοποιούν τις τελευταίες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες και κάνουν ένα διάλειμμα μετά από όλη τη σκληρή δουλειά»

«Αυτή η μαμά είχε έναν δύσκολο πρώτο τοκετό που οδήγησε σε έκτακτη καισαρική τομή. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης γέννας της, η μαία της έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μείωση των φόβων που είχε από τον προηγούμενο τοκετό»

«Οι επισκέψεις μετά τον τοκετό μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό έλεγχο. Σε αυτή την κλινική, είναι ένα φιλικό χαμόγελο, μια μεγάλη αγκαλιά και υγιεινά σνακ -ίσως ακόμη και η συμμετοχή σε μαθήματα γονικής μέριμνας»

Πηγή: huffingtonpost.com