Το Σχολείο του Δάσους ανοίγει για παιδιά 3-5 ετών από το Πανεπιστήμιο Frederick

Σχολείο του Δάσους για παιδιά 3-5 ετών από το Πανεπιστήμιο Frederick

Στο Πανεπιστήμιο Frederick αναμένεται με ενθουσιασμό όχι μόνο την ακαδημαϊκή αλλά και τη σχολική χρονιά! Κι αυτό γιατί ξεκινά Το Σχολείο του Δάσους.

Το βιοκλιματικά σχεδιασμένο #super #Dome στήθηκε στο δάσος του Κόρνου και περιμένει τους πρώτους του μαθητές, ηλικιών 3-5 ετών. Η όλη διαδικασία στησίματος ήταν υπέροχη, απολαυστική και άκρως δημιουργική για όλη την ομάδα των φίλων του Σχολείου του Δάσους.

Όσο περισσότερο τα παιδιά γνωρίζουν τον φυσικό μας κόσμο, τόσο περισσότερο θα τον φροντίζουν και θα τον προστατεύουν, θωρακίζοντας παράλληλα τα ίδια την υγεία και την ευημερία τους.

Το «Σχολείο του Δάσους», το πρώτο στο είδος του στην Κύπρο, απευθύνεται σε παιδιά 3-5 ετών και υιοθετεί την παιδαγωγική του δάσους, που προάγει την πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού μέσω της βιωματικής μάθησης στη φύση και της ελευθερίας.

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη γνώση με φυσικό τρόπο, μέσα από ελεύθερο παιχνίδι και δραστηριότητες κατευθυνόμενες από τα ίδια, με τη δημιουργική εξέλιξή τους από ειδικά εκπαιδευμένους παιδαγωγούς. Επικεφαλής του προγράμματος είναι η Δρ Νικολέττα Χριστοδούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου, η διδασκαλία και τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της οποίας εστιάζουν μεταξύ άλλων στην εναλλακτική εκπαίδευση, στην εκπαίδευση σε υπαίθριους χώρους και στην παιδαγωγική του δάσους.

ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Στο Σχολείο του Δάσους, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν ένα οικολογικό τρόπο μάθησης έξω από τους τοίχους μιας συμβατικής σχολικής τάξης, σε ένα περιβάλλον στη φύση το οποίο προσφέρει ηρεμία και πλούτο ευκαιριών για μια πολύπλευρη ανάπτυξη. Το ίδιο το δάσος είναι η τάξη των παιδιών ενώ ως στέγη προστασίας θα έχουν ένα βιοκλιματικά σχεδιασμένο κατάλυμα.

Το Πανεπιστήμιο στηρίζει έμπρακτα το Σχολείο του Δάσους, παρέχοντας ανθρώπινο δυναμικό και άλλους αναγκαίους πόρους για τη λειτουργία του. Η ομάδα των παιδαγωγών είναι στην πλειοψηφία τους απόφοιτοι μεταπτυχιακών Προγραμμάτων στην Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Frederick.

Όπως εξηγεί η Δρ Χριστοδούλου:«Στο Σχολείο του Δάσους εστιάζουμε στην επαφή πάνω απ’ όλα με τη φύση. Ανακαλύπτουμε, όμως, και τον εαυτό μας, τον κόσμο μας και τους άλλους, καθώς είμαστε σε ένα ήρεμο χώρο μέσα στα δέντρα που μας επιτρέπει να καταπιαστούμε με διάφορες διαδραστικές και βιωματικές δραστηριότητες. Τα παιδιά δικαιούνται να έχουν μια ξέγνοιαστη και χαρούμενη παιδική ηλικία. Σ’ αυτές τις ηλικίες είναι που τα παιδιά θα παίξουν με τη λάσπη, τα χώματα, θα διοργανώσουν το δικό τους παιχνίδι. Είναι δικαίωμα τους να παίζουν και να βρίσκονται σε ένα ήρεμο περιβάλλον και νιώθω πως οφείλουμε να διεκδικούμε αυτά τα δικαιώματα για τα παιδιά μας».

Το Σχολείο του Δάσους θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο 2021.

Διαβάστε επίσης:

Δύο πάρκα για παιδιά και μεγάλους κάνουν δίνουν ανάσα ζωής στην Πάφο

Το πρώτο Σχολείο του Δάσους ανοίγει τις πόρτες του στην Κύπρο για να υποδεχθεί παιδιά ηλικίας 3-5 ετών!

H απίστευτη ιστορία μίας γκέισας που έγινε μαμά και πετυχημένη… «Kimono Mom»