Γονείς «τέρατα» άφηναν τα παιδιά τους να ζουν σε άθλιες συνθήκες μαζί με 35 σκυλιά

Γονείς «τέρατα» άφηναν τα παιδιά τους να ζουν σε άθλιες συνθήκες μαζί με 35 σκυλιά

Σε συνθήκες εξαθλίωσης μαζί με 35 σκυλιά ζούσαν επί έξι ολόκληρα χρόνια τα επτά παιδιά ενός ζευγαριού στη Βρετανία. Μάλιστα οι γονείς έπαιρναν επιδόματα 7.000 λιρών (περίπου 8.000 ευρώ) τον μήνα, αφήνοντας τα παιδιά τους να ζουν σε αυτήν την κατάσταση.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2021, όταν αστυνομικοί κλήθηκαν σε σπίτι της οικογένειας στο Ανατοικό Σάσεξ, μετά από αναφορές για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Οι αστυνομικοί προβληματίστηκαν, όταν είδαν ένα 7χρονο παιδί βρόμικο παιδί κοιμόταν σε καναπέ δίπλα σε ένα νεκρό σκυλί και ήταν καλυμμένο με περιττώματα ζώων. Το παιδί που ήταν ημίγυμνο και με ανακατεμένα μαλλιά φαινόταν, ότι ήταν παραμελημένο εδώ και χρόνια.

Επτά παιδιά, ηλικιών από 4 έως 14, καθώς και 35 σκυλιά απομακρύνθηκαν από το σπίτι και μεταφέρθηκαν στην πρόνοια, ενώ τα τέσσερα εξ αυτών πλέον μένουν σε άλλες οικογένειες.

Όπως ακούστηκε στην δίκη, οι δύο γονείς λάμβαναν επίδομα 7.000 λίρες τον μήνα υποτίθεται για να τα ξοδεύουν για τα παιδιά.

Οι αστυνομικοί σοκαρίστηκαν από το θέαμα, όταν εντόπισαν τα 7 παιδιά και τα 35 σκυλιά στο σπίτι. Μόλις και μετά βίας μπορούσαν να αναπνεύσουν από την άσχημη μυρωδιά, παντού υπήρχαν πεταμένα ρούχα, σκουπίδια, ακαθαρσίες ζώων και σάπια τρόφιμα.

«Οι αστυνομικοί άκουσαν κάποια στιγμή ένα γάβγισμα να έρχεται από ένα δωμάκτιο. Άνοιξαν την πόρτα και είδαν αυτό το θέαμα. Και τα παιδιά και τα ζώα ήταν αδύνατα και υποσιτισμένα», αναφέρθηκε στη δίκη.

Ο 35χρονος πατέρας και η 41χρονη μητέρα καταδικάστηκαν την Δευτέρα σε φυλάκιση επτά ετών από το δικαστήριο, αφότου κρίθηκαν ένοχοι σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι 5 πιο περίεργες, κινητές βιβλιοθήκες στον κόσμο (εικόνες και video)

«Τίποτα δεν είναι αδύνατον»: Γνωρίστε την 11χρονη πρωταθλήτρια που κάνει πατινάζ με ένα πόδι

Το παιδί μου έχει «κόψει» το πρωινό γεύμα -Πειράζει;