Γονείς προσοχή! 3χρονος παραλίγο να χάσει την όρασή του από αντισηπτικό

Ιδιαιτέρως προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι γονείς με τα αντισηπτικά που χρησιμοποιούν για την απολύμανση των χεριών τους κατά του κορωνοϊού. 

Ένα 3χρονο αγοράκι στη Νέα Ζηλανδία παραλίγο να χάσει την όρασή του από το ένα μάτι, καθώς έπαθε έγκαυμα στον κερατοειδή, αφότου έβαλε στα χεράκια του λίγο απολυμαντικό που βρήκε σε ένα εστιατόριο.

Το μάτι του άρχισε να πρήζεται και να μελανιάζει, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι μολύνθηκε από το συγκεκριμένο προϊόν.

«Ο μικρός δεν μπορούσε να ανοίξει το μάτι του, το οποίο είχε πρηστεί και μελανιάσει από την μόλυνση» είπε η μητέρα του.

Έκτοτε, πέρασαν λίγες εβδομάδες μέσα στο νοσοκομείο με αντιβιοτικά, σταγόνες για τα μάτια και ειδικές γάζες.

Σήμερα, μερικούς μήνες μετά, η βλάβη του ματιού του έχει αποκατασταθεί κατά 90% αλλά έχει μειωθεί πολύ η όρασή του.  Ωστόσο, μεγαλώνοντας θα χρειαστούν περισσότερες εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Η μητέρα του παιδιού μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ιστορία του παιδιού της, προκειμένου να ενημερώσει και άλλους γονείς.

Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Ουέλινγκτον ανέφερε ότι έχουν αφαιρεθεί όλα τα dispenser αντισηπτικού με πεντάλ από τις εγκαταστάσεις τους, ωστόσο δεν είχαν λάβει κάποιο παράπονο από παρόμοιο περιστατικό.

Η εκπρόσωπος του εστιατορίου ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια, λέγοντας ότι τα dispenser είναι γενικά εύχρηστα στα εστιατόρια, ωστόσο αφαιρούνται, όταν ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η ίδια τόνισε ότι το εστιατόριο απαιτείται να προσφέρει αντισηπτικό χεριών για τον κορωνοϊό και ότι δεν έχουν υπάρξει ποτέ άλλοτε παράπονα σε παρόμοιο περιστατικό.

Με πληροφορίες από Stuff.co.nz