Γνωρίστε τον Μίκαϊλ που πουλά τους πίνακές του για χιλιάδες ευρώ

Είναι μόλις επτά ετών κι όμως είναι ήδη πασίγνωστος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Γνωρίστε τον Μίκαϊλ Ακάρ που έχει καταφέρει σε τόσο μικρή ηλικία να πουλά τους πίνακές του για χιλιάδες ευρώ.

Το αγόρι γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει από πολύ μικρός, σε ηλικία μόλις 4 ετών, όταν οι γονείς του τού χάρισαν έναν καμβά και μερικά πινέλα για να ζωγραφίζει, καθώς είχε υπερβολικά πολλά αυτοκινητάκια για να παίζει.

Κάποια στιγμή, ο πατέρας του, πωλητής τότε στο επάγγελμα, είδε τον πίνακά του και δεν πίστευε στα μάτια του. Όπως ο ίδιος λέει, «Ο πρώτος πίνακας ήταν φανταστικός και στην αρχή σκέφτηκα πως τον είχε ζωγραφίσει η γυναίκα μου αν και δεν είναι καλλιτέχνης. Σκέφτηκα πως ήταν ίσως σύμπτωση, όμως μετά τον δεύτερο και τον τρίτο πίνακά του, ήταν ξεκάθαρο πως έχει ταλέντο.»

Πήρε, λοιπόν, ο πατέρας του τους πίνακες του γιου του και τους παρουσίασε σε ειδικούς στην τέχνη, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από το μοναδικά του στιλ, το οποίο θυμίζει τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό του Αμερικανού Τζάκσον Πόλοκ. Άλλωστε, ο μικρός χρησιμοποιεί πρωτότυπες τεχνικές, όπως π.χ. τα γάντια του μποξ του πατέρα του, για να ζωγραφίζει.

Στην παρουσίαση των έργων του, είχαν όλοι να μιλούν για την αρμονία στις συνθέσεις του, την φαντασία και την ποικιλία του -πολλοί τον αποκαλούν μικρό Πικάσο. Δεν είναι τυχαίο δε, ότι ένας πίνακάς του πωλήθηκε προς 11.000 ευρώ στον Μάνουελ Νόιερ, τερματοφύλακα της Εθνικής Γερμανίας. Τα χρήματα, βέβαια, θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο πατέρας του Μίκαϊλ, ο οποίος πλέον ασχολείται με τις δουλειές του γιου του, ενδιαφέρεται να μην πέσει ο μικρός θύμα εκμετάλλευσης, όμως ο 7χρονος έχει άλλα όνειρα: «Όταν θα μεγαλώσω, θέλω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Το να ζωγραφίζω είναι αρκετά κουραστικό για μένα. Μερικές φορές μπορεί να πάρει πολύ χρόνο … κυρίως με τα γάντια του μποξ».

Δείτε την πώς ζωγραφίζει ο Μίκαϊλ στο παρακάτω βίντεο: