Γιατί το παιδί σου συνεχίζει να μασάει τη μπλούζα του;

Γιατί το παιδί σου συνεχίζει να μασάει τη μπλούζα του;

Τα παιδιά κάνουν πολλά περίεργα πράγματα και ενώ πολλές από τις συνήθειες και τις συμπεριφορές τους μπορούν να θεωρηθούν «φυσιολογικές», υπάρχουν μερικές που είναι πιο ανησυχητικές από άλλες. Μερικά παιδιά δαγκώνουν τα νύχια τους, κάποια ξύνουν το δέρμα τους και κάποια έχουν την τάση να κουνιούνται μπρος-πίσω. Ενώ τα περισσότερα από αυτά δεν είναι ανησυχητικά μπορεί να υποδεικνύουν ότι συμβαίνει κάτι άλλο.

Μια άλλη συνήθεια που μπορεί να παρατηρήσουν οι μαμάδες είναι τα παιδιά να μασούν τα ρούχα τους. Πολλά παιδιά έχουν ανά πάσα στιγμή τη μπλούζα τους στο στόμα. Και πέρα από τον προβληματισμό που αυτό προκαλεί, είναι και τα ρούχα που μέρα με τη μέρα καταστρέφονται.

Αν και πιθανότατα πρόκειται για μια μη ανησυχητική συνήθεια, είναι σημαντικό να εξετάσουμε γιατί μερικά παιδιά το κάνουν και τι μπορεί να γίνει για να τα βοηθήσουμε να σταματήσουν

Η Απλή Απάντηση

Λέγεται συχνά ότι η πιο απλή απάντηση είναι και η πιο πιθανή, και μάλλον αυτό συμβαίνει εδώ. Σύμφωνα με την Very Well Family, η στοματική διέγερση είναι ένα σημαντικό μέρος της ανάπτυξης του παιδιού. Είναι μια εύκολη διαδικασία αυτορρύθμισης. Ένας τρόπος να ηρεμεί όταν είναι αναστατωμένο. Συνδέεται με τη συμπεριφορά των βρεφών, όταν ψάχνουν για το στήθος της μητέρας τους. Μετακινούνται από το στήθος στην πιπίλα και μετά μπορεί να πάνε στην μπλούζα.

Βοηθά τα παιδιά να συγκεντρωθούν

Αν παρατηρήσουμε τους ενήλικες, μπορεί να δούμε παρόμοια φαινόμενα -κάποια συνήθεια που μας βοηθά να συγκεντρωθούμε. Σύμφωνα με το Romper, πολλοί άνθρωποι μασούν μολύβια ή στυλό όταν προσπαθούν να συγκεντρωθούν. Πόσοι έφηβοι δεν είχαν μολύβια με σημάδια από δαγκώματα μετά από ένα μεγάλο διαγώνισμα; Τα παιδιά, λοιπόν, μπορεί να μασούν τα ρούχα τους στο σχολείο, χωρίς καν να συνειδητοποιούν ότι το κάνουν.

Πώς να τα βοηθήσετε να σταματήσουν

Παρόλο που τώρα γνωρίζουμε ότι αυτό είναι συνήθως αβλαβές, οι περισσότεροι γονείς θα ήθελαν τα παιδιά τους να κόψουν αυτή τη συνήθεια. Δεν θέλουν το παιδί τους να κυκλοφορεί με μια μουσκεμένη μπλούζα και δεν θέλουν να χαλάει τα ρούχα του.

Υπάρχουν τρόποι για να τα βοηθήσετε να σταματήσουν;

Σύμφωνα με το Pragmatic Lifestyle, ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τα παιδιά να σταματήσουν είναι να τους δώσετε κάτι άλλο να μασήσουν. Εάν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο για τσίχλα, αυτό είναι κάτι που μπορείτε να δοκιμάσετε. Εάν το παιδί σας είναι μικρότερο, μια πιπίλα ή ένα μασητικό παιχνίδι ίσως είναι προτιμότερα.

πηγή: moms.com

Διαβάστε ακόμα:

Βίντεο: Μπαμπάς κάνει την πιο γλυκιά έκπληξη στον 6χρονο γιο του με αναπηρία που θέλει να γίνει πυροσβέστης

Συγκινει ο Κριστιάνο Ρονάλντο για το χαμένο μωρό του: «Γυρίσαμε σπίτι και τα παιδιά μας ρωτούσαν πού είναι»

Γεννήθηκε το μωρό Νο 8 δισ.: Ποια ήταν τα παιδιά-ορόσημο στο παρελθόν και τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη