Γιατί οι γυναίκες συνεχίζουν να πληρώνονται με λιγότερα χρήματα από τους άνδρες;

ισότητα1

Το διαχρονικό αίτημα για ισότητα μεταξύ των δύο φύλων τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μεγαλύτερη ένταση.

Το κίνημα #Metoo και οι τόσες διάσημες κυρίες που κάνουν αγώνα για τα δικαιώματα της γυναίκας, έδωσαν σε πολλές από εμάς τη δύναμη να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε δικαιώματα και ίση μεταχείριση στην καθημερινότητά μας.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης για την ισότητα είναι, όμως, και το μισθολογικό και οι διαφορές ανάμεσα στους μισθούς που λαμβάνουν άντρες και γυναίκες.

Στην Κύπρο το τελευταίο (2017) καταγεγραμμένο χάσμα στην αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών για ίσης αξίας εργασία ανέρχεται στο 13,7%, αναφέρει σε μήνυμά της η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου με αφορμή τη χθεσινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Ισομισθίας (4 Νοεμβρίου).

Δύο μισθούς περισσότερους λαμβάνει ο άνδρας

Η ανισότητα είναι τόσο μεγάλη, που στην πράξη ένας άνδρας λαμβάνει σχεδόν δύο μισθούς περισσότερους κάθε χρόνο για την ίδια εργασία με μία γυναίκα. Δηλαδή οι γυναίκες στην Ευρώπη δουλεύουν χωρίς πληρωμή τους δύο τελευταίους μήνες του χρόνου, είπε η Επίτροπος.

«Οι γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθούν να αμείβονται κατά μέσο όρο 16% λιγότερο από τους άνδρες, γεγονός που αντιπροσωπεύει μικρή βελτίωση σε σχέση το 16,2 % του παρελθόντος έτους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

«Αυτό σημαίνει», εξήγησε η κ. Αντωνίου «ότι για κάθε €100 ευρώ που αμείβεται ένας άντρας κατά μέσο όρο, μια γυναίκα αμείβεται κατά μέσο όρο μόνο €86,30»

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων τονίζει, επίσης, ότι το χάσμα αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών οφείλεται κυρίως στον επαγγελματικό διαχωρισμό και στις διακρίσεις που υφίστανται οι γυναίκες λόγω φύλου.

«Αν και η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας έχει αυξηθεί σημαντικά, εντούτοις, εξακολουθούν να παρατηρούνται τα φαινόμενα της “γυάλινης οροφής” και του “κολλώδους πατώματος”, που συνεχίζουν να εμποδίζουν την επαγγελματική ανέλιξη τους.

Παρόλο που η αγορά εργασίας είναι στελεχωμένη από ικανότατες γυναίκες, δυστυχώς διαπιστώνεται ότι η αξία τους υποτιμάται όσον αφορά την άνοδο τους στις ανώτερες και ανώτατες θέσεις της ιεραρχίας».

«Οι άνδρες», σημείσως, «υπερτερούν αριθμητικά στις ιεραρχικά ψηλότερες θέσεις, ακόμη και σε τομείς στους οποίους αριθμητικά είναι λιγότεροι, πράγμα το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα στερεότυπα για τον ρόλο και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία λειτουργούν ακόμη και σήμερα ως εμπόδια για την ανέλιξη τους στο χώρο εργασίας».

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισοτήτα Ανδρών και Γυναικών

Για τον σκοπό αυτό στο νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα Ανδρών και Γυναικών 2019-2023 περιλαμβάνονται συγκεκριμένα και στοχευμένα μέτρα όπως είναι η συνεργασία μεταξύ των διαφόρων φορέων με σκοπό τον σχεδιασμό και την προώθηση σειράς δραστηριοτήτων και προγραμμάτων με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εφαρμογή δράσεων και άλλα.