Τα πρώτα τετράδυμα της Κύπρου μετά από 33 χρόνια – Συγκινεί η μαμά τους (video)

Τα πρώτα τετράδυμα της Κύπρου μετά από 33 χρόνια - Συγκινεί η μαμά τους

Μια συγκλονιστική ιστορία αποκαλύφθηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν μίλησε η μητέρα τετραδύμων σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η Χρύσω Καζαντζή ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από την ημέρα που γέννησε τα μωρά της στις 26 Δεκεμβρίου του 2021, τα πρώτα τετράδυμα στην Κύπρο, έπειτα από 33 χρόνια.

«Ήταν έκπληξη και για εμένα και για τον άντρα μου. Θέλαμε πάρα πολύ να κάνουμε ένα μωρό. Εγώ ήλπιζα σε δίδυμα γιατί έχουμε στην οικογένεια δίδυμα και τρίδυμα. Πήγαμε στη γυναικολόγο και μου είπε είναι τρία τα μωρά, είναι δύσκολο αλλά εφικτό. Μετά μου λέει είναι της Αγίας Μαρίνας σήμερα. Πήρα το υπερηχογράφημα πήγα σε μια εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και λέω της Αγίας Μαρίνας αν είναι θέλημα δικό σου θα είναι και τα τρία καλά», σημείώσε.

«Πάμε μετά της Αγίας Παρασκευής και ακούμε τέσσερις καρδίες, ο άντρας μου άσπρισε. Εγώ χάρηκα γιατί είναι θείο δώρο για εμένα. Μετά τη χαρά έρχεται και η λύπη γιατί σου λένε ότι είναι αδύνατο γιατί θέτεις σε κίνδυνο και τι δική σου ζωή αλλά και των μωρών σου. Μπορεί να γεννηθούν με εγκεφαλική παράλυση να μην περπατήσουν, να μην μιλήσουν. Τους είπα ότι θα το σκεφτώ και μου έδωσαν δύο εβδομάδες για να αποφασίσω αν θα ρίξω κάποια από τα μωρά και ποια», πρόσθεσε.

Πήγα στον πνευματικό μου, τον πάτερ Αντώνιο στους Τρούλους και τον πάτερ Συμεών, μου δίνουν την ευλογία τους και μου είπαν ότι όλα θα πάνε καλά. Μόλις έκλεισα 6 μηνών γέννησα, κόλλησα κορωνοιό στο Μακάριο με αποτέλεσμα να μπορούσα να πάθω ανακοπή αν δεν γινόταν καισαρική. Βοήθησε ο Θεός και δεν κόλλησαν τα μωρά και για δύο μήνες πηγαινοερχόμουν λόγω κορωνοιού να τις βλέπω δυο φορές την εβδομάδα», συνέχισε η νεαρή μητέρα.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει

«Αν μείνω σπίτι για να τις μεγαλώσω θα μείνω πίσω από άλλα πράγματα, δούλεψα σκληρά για να φτάσω εδώ που είμαι και ακόμα έχω μέλλον. Είναι σαν να διαγράφω τα πάντα που κάνω γιατί η πολιτεία δεν είναι δίπλα μου να με στηρίξει να μεγαλώσω τα μωρά μου με αξιοπρέπεια. Πήρα το επίδομα που παίρνουν οι μητέρες όταν γεννήσουν τρίδυμα και άνω που είναι 7.700 ευρώ», ανέφερε η μητέρα.

Εξήγησε ότι το οικονομικό είναι πολύ δύσκολο γιατί χρειάζεται σχεδόν 200 πανιά την εβδομάδα, 7 γάλατα μεγάλα την εβδομάδα και άλλες διάφορες τροφές που παίρνει για τα μωρά.

«Παλεύουμε για να βγάλουμε τον μήνα, αν δεν επιστρέψω στη δουλεία μου δεν θα βγαίνει ο μήνας αλλά αν επιστρέψω δεν έχω κανένα να μου προσέχει τα μωρά γιατί με απέρριψαν από βρεφοκομικό σταθμό.

Τα πρώτα τετράδυμα μετά απο 33 χρονια

«Είμαστε η τρίτη περίπτωση στην Κύπρο με τετράδυμα μετά από 33 χρόνια, είχαμε το 1983 το 1989 και το 2021 και δεν έγινε τίποτα δεν είμαστε σε εξαίρεση πουθενά. Εγώ νιώθω ότι πρόσφερα στο κράτος τέσσερις πολίτες και το κράτος δεν προσφέρει τίποτα στα παιδιά μας. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια κοινωνική αδιαφορία γιατί όταν ήμουν μέσα στο Μακάριο για δύο εβδομάδες δεν πήρε κανείς τηλέφωνο να ενδιαφερθεί. Θέλουμε 4,5 χιλιάδες τον μήνα για έξοδα. Δεν το μετανιώνω που κράτησα τα μωρά ο θεός ήταν δίπλα μου απλά στεναχωριέμαι που το κράτος είναι απόν. Όταν αναρωτιούνται γιατί έχει αποχή, έχει αποχή γιατί υπάρχει αδιαφορία από μέρος τους» είπε κλείνοντας.

Πηγή: Sigmalive

Διαβάστε επίσης:

Αρνείται το παιδί να δοκιμάσει νέες τροφές; Το κόλπο για να τα καταφέρετε, σύμφωνα με τη διατροφολόγο

Δείτε τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ με την οικογένειά της στην πρεμιέρα του «Hocus Pocus 2»!

Ελεύθεροι στην κυπριακή φύση οι 15 γύπες που έφτασαν από την Ισπανία