Γάμοι και βαφτίσεις: Κινητές μονάδες rapid test έξω από κάθε χώρο εκδήλωσης

Γάμοι και βαφτίσεις: Κινητές μονάδες rapid test έξω από κάθε χώρο εκδήλωσης

Σημαντικές χαλαρώσεις σε γάμους και βαφτίσεις αναμένονται εντός Απριλίου, αφού μέχρι τώρα οι επαγγελματίες δεξιώσεων δεν “παίρνουν ανάσα” με την υφιστάμενη πορεία της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Γάμων και Δεξιώσεων Κωνσταντίνος Μωσαϊκός μιλώντας στον ALPHA, στην εκπομπή “Alpha Eνημέρωση“, ανέφερε ότι για την περίοδο που διανύουμε δεν κρίνεται σκόπιμο να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για άρση απαγορευτικών μέτρων, αφού όπως επισήμανε όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι το Πάσχα.

“Εδώ και δύο μήνες και από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα τον Δεκέμβριο, ακυρώθηκαν όλες οι γαμήλιες δεξιώσεις και έχουν παραμείνει ελάχιστες βαπτίσεις που μπορούν να κάνουν αλλιώς τα ζευγάρια, αφού δεν υπάρχει και θέμα χορού. Από τη στιγμή που ακυρώθηκε ένας λογικός αριθμός ατόμων και δεν υπάρχει χορός, ακυρώθηκαν οι δεξιώσεις”, είπε συγκεκριμένα.

Μεγάλες χαλαρώσεις μετά το Πάσχα

Ο κύριος Μωσαϊκός ανέφερε ότι από το Πάσχα και μετά ανάλογα φυσικά και με την επιδημιολογική εικόνα, το πρωτόκολλο αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει σημαντικές χαλαρώσεις για τη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων.

“Ο μεγαλύτερος αριθμός προσκεκλημένων, ο χορός και η είσοδος ανεμβολίαστων, καθιστούν αδύνατη να την ακύρωση κάποιας εκδήλωσης. Δεν έχει συζητηθεί κάποιος αριθμός προσκεκλημένων, αλλά ένας λογικός αριθμός με βάση προηγούμενη εμπειρία 400-500 ατόμων για να μπορέσει να γίνει μια δεξίωση. Τα ζευγάρια δεν πρέπει να ανησυχούν για ημερομηνίες που έχουν μετά το Πάσχα ότι δεν θα γίνει η δεξίωση τους, είμαστε σίγουροι ότι με τα μέτρα θα κάνουμε ασφαλείς δεξιώσεις μετά το Πάσχα”, τόνισε.

Όσον αφορά τις τιμές των δεξιώσεων και αν αυτές θα αλλάξουν λόγω της ακρίβειας, ο κύριος Μωσαϊκός παρέπεμψε το θέμα στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει το κάθε ζευγάρι με επιχειρηματίες και κάλεσε να το εξετάσουν νομικά το ζήτημα. 

“Εμείς ως Σύνδεσμος καλούμε τους επιχειρηματίες να βρουν μια μεσαία λύση με προμηθευτές και ζευγάρια που έχουν κλεισμένες ημερομηνίες δεξίωσης, για να μην υπάρχουν σημαντικές αλλαγές”, είπε.

Καταλήγοντας ο κύριος Μωσαϊκος, σημείωσε ότι η εισήγησή του Υπουργού Υγείας είναι να διενεργείται rapid test πριν από την είσοδο των καλεσμένων σε μια δεξίωση και μάλιστα, είπε στους επαγγελματίες του κλάδου ότι έχει στη διάθεση του 300 κινητές μονάδες. 

“Έξω από κάθε δεξίωση θα βρίσκεται μια μονάδα που θα κάνει rapid test και θα κρίνει εάν θα μπει ο καλεσμένος ή όχι σε κάθε δεξίωση. Δεν τίθεται να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι και να μην πληρώνουν οι εμβολιασμένοι. Εμείς θεωρούμαστε χώροι υψηλού κινδύνου”, κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

Από την Κύπρο εκπέμπουν δύο από τα μεγαλύτερα δίκτυα διάδοσης πορνογραφικού υλικού στον κόσμο

Ρόμπιν, η Φτερωτή: Η ιστορία ενός γλυκύτατου κοκκινολαίμη που πάει «σφαίρα» για Όσκαρ (video)

Δωρεά αγάπης: Δύο πολύτιμες συσκευές στην ΜΕΝΝ του Μακαρείου για τα προωράκια