Φτιάχνουμε αχλαδόπιτα: Ένα λαχταριστό γλυκάκι με το αγαπημένο χειμωνιάτικο φρούτο !

Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε με τα χειμωνιάτικα φρούτα, τότε σας έχουμε μία υπέροχη συνταγή. Και είναι η αχλαδόπιτα!

Ένα υπέροχο και ασυνήθιστο γλυκό με αχλάδι που  θα λατρέψουν τα παιδιά και είναι ιδανικό για τις απογευματινές λιγούρες.

Τι θα χρειαστείτε

Για τη ζύμη

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
120 ml λάδι
150 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. κανέλα

Για τη γέμιση

7 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
λίγο χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα)
1 κ.γ. κανέλα
120 γρ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Αναμείξτε σε σε μπολ το αλεύρι μαζί με τη κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Δημιουργείστε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίξτε το λάδι. Δουλέψτε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να γίνει ψιχουλιαστό. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώστε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη. Σε κατσαρόλα, ρίξτε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και λίγο νερό. Ψήστε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Μοιράστε τη ζύμη στα δύο και ανοίξτε δύο φύλλα. Πάρτε ένα ταψί και στρώστε στον πάτο πρώτα το ένα φύλλο. Ρίξτε τη γέμιση και απλώστε τη με σπάτουλα. Σκεπάστε με το άλλο φύλλο και χαράξτε τη ζύμη με μαχαίρι. Αλείψτε με λίγο λάδι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40-50 λεπτά περίπου.