Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα τρουφάκια μόνο 3 υλικά!

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η πιο γλυκιά του χρόνου και ως τέτοια αξίζει να την γιορτάζουμε, φτιάχνοντας γλυκά γεμάτα σοκολάτα.

Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και μπορείτε να τυλίξετε τα σοκολατάκια σας σε όμορφες συσκευασίες και να τα προσφέρετε ακόμα και ως δώρο!

Υλικά:

150γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια

150γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομμάτια

150ml κρέμα γάλακτος

50γρ. βούτυρο

Κακάο, χρωματιστές τρούφες, ζάχαρη άχνη, τριμμένοι ξηροί καρποί (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση: Λιώστε το βούτυρο και την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και σε ένα μπολ βάλτε τις σοκολάτες. Περιχύστε τη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 7 ώρες.

Για να φτιάξετε τα τρουφάκια λαδώστε ελαφρά τα χέρια σας και πάρτε μικρή ποσότητα ζύμης στα χέρια σας. Πλάστε σε στρογγυλό σχήμα και τοποθετήστε σε διαφορετικά μπολάκια τις γαρνιτούρες. Ρολάρετε απαλά στη γαρνιτούρα της επιλογής σας το σοκολατάκι σας και αφήστε στο ψυγείο σας.

Καλή απόλαυση!