Φτιάξτε μόνοι σας αρωματικά για την ντουλάπα σας!

Δεν υπάρχει χειρότερη μυρωδιά από την «κλεισούρα» που αναδύουν πολλές από τις ντουλάπες.

Το έπιπλο αυτό μένει τις περισσότερες ώρες της ημέρας κλειστό και γι΄αυτό και χρειάζεται πάντα ένα αρωματικό – όχι πολύ βαρύ- έτσι ώστε να μένουν τα ρούχα πάντα φρέσκα!

Αρωματικά μπορείτε να βρείτε, είτε σε καταστήματα, είτε να φτιάξετε και μόνοι σας με υλικά και αρώματα της αρεσκείας σας

Το να τα φτιάξετε μόνοι σας είναι πραγματικά εξαιρετικά εύκολο:

Τι θα χρειαστείτε
  • Σαπούνι με άρωμα της αρεσκείας σας
  • Ξυλάκια κανέλας σε κομματάκια
  • Αποξηραμένα ποτ πουρί. Μπορείτε να αποξηράνετε και μόνοι σας λεβάντα, δεντρολίβανο ή όποιο άλλο αρωματικό σας αρέσει
  • Αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών όπως πορτοκαλιού, νεραντζιού, κίτρου και λεμονιού (Κόβετε σε κομματάκια τις φλούδες των φρουτων και τις αφήνετε να ξεραθούν)
  • Σταγόνες από αιθέρια έλαια
  • Πουγκάκια οργάντζας
Εκτέλεση

Σ΄ένα μεγάλο σκεύος ανακατέψτε τα υλικά, αφού πρώτα κόψετε το σαπούνι σε κομματάκια. Χωρίστε το μείγμα σε ίσες ποσότητες στα πουγκάκια και κλείστε τα με ένα κορδόνι ή μία κορδέλα.

Αν δεν έχετε πουγκιά οργάντζας, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, χρησιμοποιώντας απλό ύφασμα (κατά προτίμηση σεντονόπανο). Κόβετε το ύφασμα στις διαστάσεις που θέλετε λ.χ 15×15, τοποθετείτε το μείγμα και το δένετε με ένα σχοινάκι.

Μπορείτε είτε να τα κρεμάσετε στην ντουλάπα σας είτε να βάλετε από ένα σε κάθε συρτάρι. Πλέον όταν ανοίγετε τα φύλλα της ντουλάπας σας μια ευωδία και μια καθαριότητα θα «γεμίζει» το δωμάτιο.

Για περισσότερα άρθρα Deco στο  Infowoman.gr