«Φρενίτιδα που τη βάφτισαν έθιμο» – Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το Λύκειο που οι μαθητές πέταξαν ζώα

Έρευνα έχει ξεκινήσει από το Υπουργείο Παιδείας για το περιστατικό στο Λύκειο Παραλιμνίου με τα ζώα, τις κροτίδες και τα βεγγαλικά.

Σε ανάρτήσή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, εξέφρασε θλίψη και αποτροπιασμό για τις πράξεις βαρβαρότητας που σημειώθηκαν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν πράξεις βαρβαρότητας σε σχολείο στο Παραλίμνι. Προέχουν οι έρευνες της Αστυνομίας, αλλά θα ακολουθήσει  και έρευνα του Υπουργείου Παιδείας.

Μέρος της παιδείας μας κ δείκτης πολιτισμού είναι και ο σεβασμός στα ζώα- δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές.

Κρίμα που ελάχιστοι δυσφημούν ένα καλό και περήφανο σχολείο. Η αστυνομική διερεύνηση επιβάλλεται γιατί δεν είναι απλά σχολικά παραπτώματα, αλλά και παραβιάσεις του Νόμου για την Προστασία και Ευημερία των Ζώων».

Οι εικόνες που δημοσίευσε το Κόμμα των Ζώων από το συμβάν που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό.

Το Κόμμα για τα Ζώα γίνεται τα τελευταία 24ωρα δέκτης φωτογραφιών και βίντεο από το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο προαύλιο του σχολείου και δημοσιεύει φωτογραφίες από τα ζώα που έριξαν οι μαθητές από το μπαλκόνι του σχολείου. Την ίδια ώρα απευθύνει έκκληση στις Αρχές να εντοπίσει τους μαθητές που συμμετείχαν «σε αυτή την φρενίτιδα, την οποία κάποιοι βάπτισαν έθιμο».

Δείτε φωτογραφίες:

Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί δεκαπέντε μαθητές που εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ η λήψη καταθέσεων συνεχίζεται. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, υπάρχουν πληροφορίες ότι στο περιστατικό εμπλέκονται και εξωσχολικοί.