Γεγονός η τοποθέτηση κλιματιστικών στα σχολεία – Αποφασίστηκε η εγκατάστασή τους

Την απόφαση όπως εγκατασταθούν κλιματιστικά σε όλα τα σχολεία, πήρε το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον Χάρη Χαραλάμπους, Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΔ.
Όπως ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους , στη σημερινή σύσκεψη για τα κλιματιστικά, μας ανακοινώθηκε η επίσημη απόφαση του ΥΠΠΑΝ, για εγκατάσταση κλιματιστικών στα δημόσια σχολεία. Πολύ σύντομα όπως μας λέχθηκε, θα ανακοινωθεί προκαταρτική μελέτη-πρόταση από το ΥΠΠΑΝ.
Στόχος όπως μας δηλώθηκε από το ΥΠΠΑΝ, είναι να αρχίσει η σταδιακή εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία που θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν κλιματιστικά, το συντομότερο.
Η έντονη επιμονή μας για το θέμα εδώ και χρόνια, άρχισε να φέρνει αποτέλεσμα. Αν δεν υπήρχε αυτή η έντονη προβολή του θέματος τα τελευταία χρόνια και οι συνεχείς μας διαμαρτυρίες, θεωρώ πως δεν θα φτάναμε στη σημερινή θετική απόφαση.
Η διαχρονική άρνηση για εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία από την Πολιτεία με διάφορες προφάσεις, μετατρέπεται σήμερα σε απόφαση εγκατάστασης κλιματιστικών. Εκ των πραγμάτων όπως διαφάνηκε στη σύσκεψη, είναι πιο εύκολο και εφικτό να αρχίσει η εγκατάσταση από μικρότερες σχολικές μονάδες.
Χάρης Χαραλάμπους Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΔ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Α.Κί.ΔΑ.