Φωτογράφος μεταμορφώνει παιδιά με αναπηρίες σε σούπερ ήρωες και φτιάχνει απίθανες αφίσες (εικόνες)

Φωτογράφος μεταμορφώνει παιδιά με αναπηρίες σε σούπερ ήρωες και φτιάχνει απίθανες αφίσες

Τα παιδιά με αναπηρίες συχνά αντιμετωπίζονται (ως διαφορετικά) και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν πέσει θύματα bullying. Όταν, όμως, αυτή η αναπηρία τους αναδεικνύεται και γίνεται προτέρημα, με αποτέλεσμα να τα κάνει να ξεχωρίζουν, τότε η αυτοπεποίθησή τους ανεβαίνει…

Αυτό «εκμεταλλεύτηκε» ο Αμερικανός φωτογράφος Τζος Ρόσι, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εκπονεί φωτογραφικά πρότζεκτ  με πρωταγωνιστές παιδιά που έχουν αναπηρίες ή πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Ο ίδιος θέλει με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει την εσωτερική τους δύναμη και να την μεταδώσουν στον έξω κόσμο. Έτσι λοιπόν, διαλέγει παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και σοβαρές καρδιοπάθειες, παιδιά χωρίς μέλη και τα μεταμορφώνει ανάλογα με την πάθησή του σε σούπερ ήρωες.

Αγοράζει ο ίδιος τα κοστούμια, φωτογραφίζει τα παιδιά σε επαγγελματικό στούντιο, κάνει το editing των φωτογραφιών και τις παρουσιάζει στους γονείς. Στη συνέχεια μετατρέπει αυτές τις φωτογραφίες σε αφίσες που μοιάζουν με αντίστοιχες του κινηματογράφου με ήρωες της Marvel και τα παιδιά τις έχουν στο δωμάτιό τους.

Η μικρή Sofie ήταν 4 ετών όταν φωτογραφήθηκε και σήμερα, στα 8 της έχει ακόμη την αφίσα στον τοίχο της.

Αλλάζοντας τον κόσμο

Όπως ακριβώς οι ήρωες που εμπνέουν τον Ρόσι να ντύνει τα παιδιά, ο ίδιος θέλει να αλλάξει τον κόσμο.

«Πάντα ήθελα αυτό που κάνω με τη φωτογραφία να έχει πραγματικό  νόημα. Και μετά από αυτά τα project είπα στην γυναίκα μου: θέλω να κάνω κάτι που να αλλάξει τον κόσμο. Κοιταχτήκαμε με έναν τρόπο σαν να λέγαμε ότι όντως αυτό που κάνουμε αλλάζει τον κόσμο», ανέφερε ο ίδιος.

«Διαλέγω πρώτα τα παιδιά και ανάλογα με την ασθένειά του τον ταυτίζω με έναν σούπερ ήρωα και τη μάχη που πρέπει να δώσει. Κάνω τη φωτογράφιση και μετά αρχίζουν να βλέπουν τους εαυτούς τους ως σούπερ ήρωες. Δίνουν μάχες είτε με τον καρκίνο, είτε με τον αυτισμό. Όταν όμως τους κάνουμε έκπληξη με την αφίσα τους, λένε ότι είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους», εξομολογείται.

Και πράγματι, υπάρχει κάτι καλύτερο από το χαμόγελο ενός παιδιού; Μπράβο του!

Δείτε μερικές από τις πιο όμορφες αφίσες που έχει δημιουργήσει ο Ρόσι: