Έφηβη – ηρωίδα έσωσε τη μαμά της από έμφραγμα και εγκεφαλικό!

Έφηβη - ηρωίδα έσωσε τη μαμά της από έμφραγμα και εγκεφαλικό!

Μία 43χρονη μητέρα μπορεί σήμερα να αγκαλιάζει τα παιδιά της, χάρη στην ψύχραιμη αντίδραση της έφηβης κόρης της που αποδείχθηκε σωτήρια.

Η γυναίκα μόλις είχε επιστρέψει στο σπίτι της από τη δουλειά όταν έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή στις 5 Ιανουαρίου.

Ως αποτέλεσμα, δεν θυμάται εκείνη την ημέρα ή τις ημέρες που προηγήθηκαν. Απ’ ότι της είπαν όμως αργότερα ήταν με την κόρη της και τα κατοικίδιά τους στο σπίτι όταν συνέβη.

Στην αρχή, η 15χρονη κόρη της δεν ήξερε τι συνέβη ή αν η μητέρα της ανέπνεε. Έτσι κάλεσε το 100 και άρχισε να της κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε ο αστυνομικός Ethan Traster και ανέλαβε την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Οι διασώστες συνέχισαν να παρέχουν βοήθεια για άλλη μισή ώρα προτού η 43χρονη μεταφερθεί στο νοσοκομείου, όπου ξύπνησε δύο εβδομάδες αργότερα.

«Έκανα ό,τι μπορούσα και προσπαθούσα να μη σκέφτομαι ότι αυτή είναι η μαμά μου» είπε η 15χρονη κοπέλα, εξηγώντας πώς κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της. Για τις ενέργειές της, έλαβε πρόσφατα το βραβείο διάσωσης πολιτών από την Πυροσβεστική του Aberdeen.

Στα 43 της, δεν ήταν κάτι που περίμενε ότι θα συμβεί, είπε η μητέρα. Και, ενώ ακόμα προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη, δήλωσε ότι είναι ευγνώμων για την κόρη της και όσους τη βοήθησαν.

Διαβάστε επίσης:

Το είδαμε και αυτό! «Ηλιακές καμήλες» μεταφέρουν e-books σε παιδιά που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτά

Σκηνές που κόβουν την ανάσα: Πώς ειδικευόμενος νοσηλευτής σώζει 2χρονη που αφρίζει από το στόμα

Ουκρανία: Βομβαρδίστηκε μαιευτήριο – Μία 6χρονη ανάμεσα στους νεκρούς