Φακές με τομάτα: Το δυναμωτικό φαγητό που τα παιδιά θα ζητούν ξανά και ξανά

Συνήθως, τα παιδιά δεν αγαπούν τα πιάτα που περιέχουν όσπρια. Φασόλια, ρεβύθια, αρακάς και άλλα παρόμοια φαγητά σπάνια τα καταναλώνουν με λαχτάρα και όρεξη. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, αρνούνται να τα φάνε.

Υπάρχει, όμως, ένα πιάτο που ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων και τα παιδιά το λατρεύουν. Ποιο είναι αυτό; Φυσικά, οι φακές!

Διαβάστε παρακάτω μία συνταγή για φακές με τομάτα και ξύδι, την οποία από τη στιγμή που τα παιδιά θα τη δοκιμάσουν, θα τη ζητούν ξανά και ξανά!

Υλικά:

  • 1/2 κιλό ψιλές φακές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη (χωρίς τα σπόρια της)
  • Ξίδι (για το σερβίρισμα)
  • Αλάτι

Εκτέλεση: Βάλτε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και πλύνετε τις με άφθονο τρεχούμενο νερό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το τριμμένο κρεμμύδι. Αφήνετε να σοταριστεί ελαφρώς χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνετε μέσα τις φακές και ανακατεύετε. Προσθέτετε 1 λίτρο νερό, τις σκελίδες του σκόρδου και τα φύλλα δάφνης. Αφήνετε να πάρουν μια βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τις φακές να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά.

Όταν θα είναι περίπου έτοιμες, ρίξτε αλάτι και την ψιλοκομμένη ντομάτα και αφήστε να πάρουν μια βράση. Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης, κλείστε το μάτι και αφήστε τη φακή να «ησυχάσει» μέσα στην κατσαρόλα.