«Εύχονταν να μην είχε γεννηθεί ποτέ το 5χρονο παιδί μου επειδή έχει σοβαρές αναπηρίες»

Μία από τις χειρότερες εκφάνσεις της βίας είναι και το ίδιο το μίσος. Πόσο μάλλον το μίσος απέναντι σε ένα παιδί με σοβαρές αναπηρίες.

Η οικογένεια ενός 5χρονου αγοριού αποκάλυψε τα όσα έχουν ακούσει για το 5χρονο παιδί τους που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Ευχήθηκαν μέχρι και να μην έχει γεννηθεί ποτέ, να είχε προχωρήσει η μητέρα του σε άμβλωση.

Η 37χρονη μητέρα και η αδελφή του Κρίστιαν, ενός παιδιού με εφκεφαλική παράλυση που είχε εμφανιστεί μαζί με τη χορωδία Sing Along With Us στο περσινό «Βρετανία, έχεις ταλέντο», αποκάλυψαν τα εμετικά σχόλια που είχαν δεχθεί για τον μικρό από «ανθρώπους» στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει η μαμά, τα λόγια αυτά δεν θα πρέπει να ακούσει ποτέ κανείς γονιός, ούτε ο χειρότερος εχθρός του.

«Όσο κέρδιζε υποστηρικτές, υπήρξαν άνθρωποι που έκαναν χυδαία σχόλια για τον Κρίστιαν, συμπεριλαμβανομένων και τέτοιων που αφορούσαν την αναπηρία του. Έλεγαν ακόμη ότι θα έπρεπε να είχα κάνει άμβλωση, να μην γεννηθεί ποτέ», πρόσθεσε η 37χρονη μητέρα.

Ο Κρίστιαν και η αδελφή του έστησαν μία χορωδία αποτελούμενη από 37 παιδιά και 28 ενήλικες και εμφανίστηκαν στο σόου ταλέντων ενθουσιάζοντας του κριτές.

«Είχα ακούσει για την νοηματική γλώσσα για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μιλήσουν και να ακούσουν. Έτσι, όταν το ανακάλυψα αποφάσισα να το προσπαθήσω μαζί του. Και πάντα χαμογελούσε κάθε φορά που τραγουδούσαμε. Εγώ τραγουδούσα κι εκείνος έκανε νοήματα», τόνισε η αδελφή του.

Όπως αποκάλυψε η μητέρα το παιδί ήταν σχεδόν νεκρό όταν γεννήθηκε και δεν είχε αναπνεύσει για 24 ώρες, προκαλώντας του σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. «Είναι σχεδόν τυφλός, επίσης, και έχει αρκετές αναπηρίες. Όμως, είναι ένα υπέροχο παιδί», συμπληρώνει.

«Μας είπαν ότι δεν θα μπορέσει να μιλήσει ποτέ και θα είναι εφ’ όρου ζωής σε αναπηρικό καροτσάκι. Δεν μπορούσαμε να το αποδεχθούμε στην αρχή, αλλά όταν ξεκινήσαμε να διδασκόμαστε τη νοηματική, όλα άλλαξαν. Ξεκλείδωσε η ζωή του και τώρα είναι ένα ακόμη πιο υπέροχο παιδί», είπε η μαμά.