Επιτροπή Υγείας: Συνεδριάζει για την αξιοπιστία των τεστ κορωνοϊού

Η Επιτροπή Υγείας συζητά στις 28 Μαΐου τη διαδικασία και αξιοπιστία των τεστ για τον κορωνοϊό.

Ικανοποίηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τις αρμόδιες αρχές της Κύπρου ήταν το γενικό αίσθημα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας μετά την ενημέρωση της οποίας έτυχε σε σχέση με το μείζων ζήτημα που απασχολεί την ανθρωπότητα και την κατάσταση στον τόπο.
Η Επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου την 28η Μαΐου με φυσική παρουσία των μελών της και των προσκεκλημένων, στο Συνεδριακό Κέντρο, ώστε ο Υπουργός Υγείας να ενημερώσει τη Βουλή για τη διαδικασία των διενέργειας των τεστ σε ό,τι αφορά την προσβολή από τον ιό.

Η συνεδρία θα αρχίσει στις 10.30 και θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας Κώστας Κωνσταντίνου σε τηλεδιάσκεψη σήμερα η Επιτροπή ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου για τις εξελίξεις που έχουν σχέση με την πανδημία από τον κορωνοϊό, τα μέτρα, για τα δεδομένα που αφορούν τα νοσοκομεία.

Διαβάστε ακόμη: Διαγνωστικά τεστ: Διευρύνεται ο κατάλογος εργαστηρίων – Ποια η μέγιστη τιμή χρέωσης

Ο κ. Κωνσταντίνου διευκρίνισε ότι στην ενημέρωση της Επιτροπής Υγείας συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Θωμάς Αντωνίου και Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Αθως Τσινωντίδης, που απάντησαν σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής και έδωσαν διευκρινίσεις.

Στόχος η συνέχιση της καλής πορείας

Διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων στη τηλεδιάσκεψη, είναι «ότι παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες πάμε καλά και ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου.
Ερωτηθείς αν η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ενημερώθηκε για νέα χαλάρωση στα περιοριστικά μέτρα ή και την άρση τους, ο Πρόεδρος του σώματος είπε ότι αυτά είναι θέματα που καθοριστούν με τους επιδημιολόγους, αλλά σίγουρα εάν παραμείνουμε κοντά στη μηδενική βάση εντοπισμού νέων προσβολών από τον ιό θα υπάρξουν περαιτέρω χαλαρώσεις, αλλά σημείωσε οι όποιες χαλαρώσεις θα αποφασιστούν υπό προϋποθέσεις.

Ερωτηθείς ακολούθως εάν επισημάνθηκε κίνδυνος ότι μπορεί να χειροτερέψει, σε σχέση με τώρα η διασπορά του ιού το φθινόπωρο, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι δεν λέχθηκε κάτι τέτοιο.

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρία για ενημέρωση της Επιτροπής Υγείας για τη διαδικασία και αξιοπιστία των τεστ, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως αυτή θα γίνει μετά από δική του εισήγηση, ώστε, όπως ανέφερε, να διευκρινιστούν τα όσα συζητούνται και οι δικαίως ή αδίκως επικρίσεις, δημοσιογράφων και Βουλευτών.