Στέλνουν στο πειθαρχικό εκπαιδευτικούς που αρνήθηκαν να κάνουν rapid test

Σε πειθαρχική έρευνα οδήγησε η άρνηση μερίδας εκπαιδευτικών να υποβληθούν σε rapid τεστ , μετά την επιστροφή στα σχολεία με φυσική παρουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί θα διερευνηθούν για παραβίαση κανόνων και νομοθεσία και θα βρεθούν αντιμέτωποι με αρμόδιο λειτουργό του Υπουργείου.

Πρόκειται για εκπαιδευτικούς της Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Αυτό που ισχύει σε περίπτωση που εκπαιδευτικοί αρνηθούν να προσκομίσουν αρνητικό rapid τεστ σύμφωνα με τους κανόνες του Υπουργείου Παιδείας, θα πρέπει η διεύθυνση του σχολείου να ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο, ο εκπαιδευτικός να αποχωρήσει από το σχολείο και όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερες δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου προβλέπεται η αποκοπή μισθού.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση εκπαιδευτικού της Μέσης Εκπαίδευσης η διεύθυνση του σχολείου προχώρησε και σε μπλοκάρισμα της σύνδεσής του στο πρόγραμμα Teams και στην ηλεκτρονική διαχείριση των απουσιών των μαθητών.

Πάντως, αυτό που ισχύει στις περιπτώσεις πειθαρχικών είναι η διερεύνηση γιια πιθανές παραβιάσεις και μπορεί να υπάρξει ενδεχόμενο διαθεσιμότητας τους.