Επιστολή στον Υπ. Παιδείας από τους καθηγητές για την τηλεκπαίδευση

Την εξ αποστάσεως εργασία ζητούν οι καθηγητές μέσω επιστολής που απέστειλαν στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα (04/01) η συντεχνία των καθηγητών, ΟΕΛΜΕΚ, έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, στην οποία ζητούν να επανεξεταστεί το ζήτημα και να μην αποτελέσουν εξαίρεση από τα πρωτόκολλα που ισχύουν για το δημόσιο και ευρύτερο κρατικό τομέα.

Συγκεκριμένα, στο διάταγμα σημειώνεται πως, για σκοπούς αποσυμφόρησης και περιορισμού της πιθανότητας μετάδοσης του ιού σε εργασιακούς χώρους, από αύριο, 30 Δεκεμβρίου 2020, και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021, ο κρατικός και ευρύτερος κρατικός τομέας εργάζονται με το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας στα γραφεία για διαχείριση επειγόντων θεμάτων και εξυπηρέτηση πολιτών για κάλυψη έκτακτων αναγκών. Το προσωπικό που θα αποδεσμευτεί θα παραμείνει στην οικία του προκειμένου να εργάζεται με τη μέθοδο της τηλεργασίας. Στο πλαίσιο καθορισμού του προσωπικού ασφαλείας, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η ανάγκη για περιορισμό υπαλλήλων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ωστόσο, μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, ανέφερε πως αυτό δεν ισχύει για τους καθηγητές, αφού υπάρχει ασάφεια στις οδηγίες που απέστειλε το Υπουργείο, σύμφωνα με τις οποίες οι εκπαιδευτικοί τις δύο αυτές ημέρες που επαναλειτουργούν τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα πρέπει να εργαστούν από τις σχολικές μονάδες και όχι από τα σπίτια τους όπως αναφέρεται στα πρωτόκολλα.

«Ξεκαθαρίσαμε στην επιστολή μας προς τον κ. Προδρόμου ότι δεν θα πρέπει να αποτελούμε εξαίρεση και αναμένουμε απάντηση», είπε.

Σημειώνεται πως, η γραμματεία της οργάνωσης θα συνεδριάσει αύριο, ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση με αφορμή μάλιστα την πιθανότητα η εξ αποστάσεων εκπαίδευση στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, να συνεχιστεί με νέες αποφάσεις από την Κυβέρνηση.