Επιδότηση νηπίων: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις – Αυτή είναι η πλατφόρμα που θα επισκέπτονται οι γονείς

Επιδότηση νηπίων: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για την επιδότηση νηπίων. Στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας αναρτήθηκε ο κατάλογος με τους παρόχους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και εγκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4ων ετών.

Ο κατάλογος με τους συνολικά 238 εγκεκριμένους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία που συμμετέχουν στο Σχέδιο είναι αναρτημένος στον σύνδεσμο https://bit.ly/3Q9P9AH.

Σημειώνεται ότι ο κατάλογος θα επικαιροποιηθεί εντός του Σαββατοκύριακου με την προσθήκη βρεφονηπιακών σταθμών/νηπιαγωγείων, των οποίων η εξέταση της αίτησης ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

Ανά Επαρχία, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2022, έχουν συμβληθεί με το Σχέδιο ως εξής:

Λευκωσία: 106

Λεμεσός: 47

Λάρνακα: 44

Αμμόχωστος: 18

Πάφος: 23

Σημειώνεται ότι εννέα αιτήσεις από παρόχους έχουν απορριφθεί λόγω μη εφαρμογής των προνοιών του Σχεδίου (π.χ. αύξηση στα δίδακτρα πέραν των €10, κοκ).

Στη διάθεση των γονέων η ειδική πλατφόρμα

Από σήμερα Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022, στις 10 το πρωί, θα τεθεί στη διάθεση των γονέων των δικαιούχων παιδιών η ειδική πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης για συμμετοχή τους στο Σχέδιο.

Διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, από τις 5 Σεπτεμβρίου και χωρίς καταληκτική ημερομηνία, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.gov.cy ή μέσω της ιστοσελίδας της ΥΔΕΠ www.wbas.dmsw.gov.cy.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης από τους γονείς είναι απλή και δεν απαιτείται η υποβολή οποιωνδήποτε εγγράφων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για υποβολή αίτησης είναι οι γονείς να έχουν εγγράψει εκ των προτέρων το δικαιούχο παιδί σε βρεφονηπιακό σταθμό/νηπιαγωγείο που συμμετέχει στο Σχέδιο, και να γνωρίζουν τον πενταψήφιο αναγνωριστικό αριθμό της τάξης/τμήματος του παιδιού που θα τους δοθεί από τον βρεφονηπιακό σταθμό/νηπιαγωγείο.

Επισημαίνεται ότι η υποβολή της αίτησης γίνεται μόνο από τον γονέα που έχει καταστεί δικαιούχος του Επιδόματος Τέκνου και για την πρόσβασή του στην πλατφόρμα, θα πρέπει απαραίτητα είτε να έχει δημιουργήσει και επιβεβαιώσει ενεργό προφίλ στην κυβερνητική πύλη www.gov.cy (link is external)είτε να έχει προβεί στην αντίστοιχη διαδικασία στην Πύλη ΑΡΙΑΔΝΗ.

Μέσω της ειδικής πλατφόρμας, οι γονείς θα κληθούν να συμπληρώσουν τα ακόλουθα στοιχεία:

–       Πενταψήφιος αναγνωριστικός αριθμός (δίνεται από τον βρεφονηπιακό σταθμό / νηπιαγωγείο)

–       Ωράριο φοίτησης του παιδιού

–       Ημερομηνία εγγραφής

–       Ημερομηνία έναρξης φοίτησης

–       Τελικά μηνιαία δίδακτρα, περιλαμβανομένων όλων των σταθερών μηνιαίων χρεώσεων και αφαιρουμένων όλων των εκπτώσεων

–       Κινητό τηλέφωνο γονέα

–       Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο γονέα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την Ενότητα «Συνήθεις Ερωτήσεις» στην ιστοσελίδα της ΥΔΕΠ, στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3wLpo2P.

πηγή: Economy Today

Διαβάστε ακόμα:

«Ο γιατρός μου είπε να ρίξω το μωρό μου – Σήμερα ετοιμάζεται να γίνει η ίδια γιατρός!»: Η μαρτυρία αυτής της μαμάς συγκινεί

Σε ισχύ από σήμερα η απογευματινή εργασία στα δημόσια νοσηλευτήρια

Έντεκα κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε αν θέλετε τα παιδιά να σας ακούν