Εννιάχρονο παιδί «θαύμα».. λύνει μαθηματικά Γυμνασίου και η… NASA περιμένει!

Εννιάχρονο παιδί «θαύμα».. λύνει μαθηματικά Γυμνασίου και η... NASA περιμένει!

Έίναι ιδιοφυϊα και όπως και το όνομά του παραπέμπει στην ιστορική ιδιοφυΐα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Ο 9χρονος Λεονάρντο από την Ουαλία πέρασε με άνεση… τις εξετάσεις μαθηματικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η ιστορία της ιδιοφυϊας απο το Φλίντσαιρ κάνει το γύρο του κόσμου.

«Πιστεύω ειλικρινά ότι έχει το μυαλό που η NASA θα ήθελε να χρησιμοποιήσει» δήλωσε η δάσκαλα του, Τζέιντ Άσμπρουκ. Ο Λεονάρντο ετοιμάζεται ήδη για να συμμετάσχει στις εξετάσεις ανώτερης βαθμίδας αυτό το καλοκαίρι.

Οι γονείς του, Έμμα και Μάικλ Ντελ Ρόσο δηλώνουν «ενθουσιασμένοι, χαρούμενοι και πολύ, πολύ περήφανοι». Η μητέρα του είπε: «Είναι τεράστιο κατόρθωμα για ένα εννιάχρονο να κάθεται για δύο εξετάσεις των 90 λεπτών η καθεμία Δεν ξέραμε ότι θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε αυτό το κομμάτι, απλώς περνούσε από τη διαδικασία να δώσει τις εξετάσεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το έκανε και το γεγονός ότι πήρε πτυχίο είναι απλά απίστευτο».

Μελετα ηδη ανωτερα μαθηματικα

Ο Λεονάρντο μελετά ήδη για τα ανώτερα μαθηματικά του πιστοποιητικού GCSE. Η μεγάλη του αγάπη είναι η επιστήμη, αλλά, καθώς δεν μπορούσε να μελετήσει τα πρακτικά στοιχεία του μαθήματος, αποφάσισε αντ ‘αυτού να μελετήσει μαθηματικά, λαμβάνοντας εκπαίδευση κατ’οίκονστο σπίτι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Ράιαν Ρομπερτς δάσκαλός του στο Ysgol y Llan στο Whitford, κοντά στο Χόλιγουελ, είπε ότι ο Λεονάρντο είχε «καταπλήξει» τους πάντες στο δημοτικό του σχολείο με την ικανότητά του. Οι γονείς του βρήκαν έναν προσωπικό δάσκαλο για να τον βοηθάει μια φορά την εβδομάδα – αλλά η επιτυχία είναι κατά βάση δική του, καθώς μελετούσε μόνος του βιβλία και έκανε τεστ.

Για να δώσει εξετάσεις έπρεπε να καθίσει σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο από τους μαθητές 15 και 16 ετών που έδιναν επίσης εξετάσεις στο κοντινό γυμνάσιο. Όμως η σκληρή δουλειά απέδωσε, με βαθμό ακριβώς κάτω από τον μέγιστο βαθμό Β που διατίθεται για το ενδιάμεσο επίπεδο.

Η δασκάλα του πρόσθεσε: «Στα μαθηματικά και την επιστήμη, ο Λεονάρντο είναι ένα όνομα που θα πρέπει να προσέξουμε στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

Η συγκινητική στιγμή που μωρό γεννιέται στα 35.000 πόδια – Η ηρωίδα γιατρός και τα χειροκροτήματα

Ωραία νέα! Δύο φώκιες Μονάχους – Μονάχους γεννήθηκαν στις θαλασσινές σπηλιές στην Αγία Νάπα

Συνταγογραφείται από σήμερα το φάρμακο Molnupiravir για θεραπεία της COVID-19