«Ένας σκύλος αφηγείται», στους μικρούς μας φίλους!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου 2023, όπως κάθε χρόνο, το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου σας προσκαλεί στο θεατρικό εργαστήρι «Ένας σκύλος αφηγείται» την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 στις 10:00 το πρωί στον χώρο του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου στη Λεμεσό. Ένα εργαστήρι στα Ελληνικά, με εμψυχώτρια την θεατρολόγο Νικολέττα Τζιαούρη.

Ο δημοσιογράφος Λουκάς Χριστοδουλίδης στη συνέντευξη που ακολουθεί συνομίλησε με την κ. Τζιαούρη για το τι θα περιλαμβάνει το θεατρικό εργαστήρι «Ένας σκύλος αφηγείται».

Κυρία Τζιαούρη τι θα περιλαμβάνει το θεατρικό σας εργαστήρι «Ένας σκύλος αφηγείται»;

«Τα τελευταία χρόνια, το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, οργανώνει ένα θεατρικό εργαστήρι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στο οποίο οι συμμετέχοντες αντί εισιτηρίου μπορούν να φέρουν ξηρά τροφή η οποία δίνεται σε καταφύγια για τις ανάγκες τους. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που αυτός ο θεσμός που οργανώνουμε έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο. Το φετινό μας θεατρικό εργαστήρι θα περιλαμβάνει αφήγηση με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού. Τα παιδιά θα καλεστούν να μπουν σε ρόλους και να υποδυθούν χαρακτήρες. Μέσα από το εργαστήρι θα μπορέσουν να αισθανθούν αυτά που νιώθει ένας σκύλος όταν βρίσκει το νέο του σπίτι. Να κατανοήσουν την αγάπη που μπορεί να τους δώσει ένα κατοικίδιο, αλλά και πόσα μπορεί να τους προσφέρει, και τη σημασία που έχει αυτό για τον χαρακτήρα τους».

Το θέατρο πιστεύετε ότι μπορεί να αναδομήσει την προσωπικότητα ενός παιδιού; Ποια η άποψή σας;

«Το θέατρο και κυρίως το θεατρικό παιχνίδι είναι ευεργετικό για την προσωπικότητα ενός παιδιού. Ας μην ξεχνάμε ότι η επαφή με την τέχνη γενικότερα είναι από τα πρώτα πράγματα που κάνει ένα παιδί. Χορεύει, ζωγραφίζει και υποδύεται ρόλους. Αν μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανά αυτά τα στοιχεία στην μετέπειτα ζωή του παιδιού, τα αποτελέσματα θα είναι πραγματικά πολύ θετικά. Το θεατρικό παιχνίδι, βοηθά στην έκφραση των παιδιών, στην ενδυνάμωση του χαρακτήρα τους, εμπλουτίζει την εκφραστικότητά τους, καλλιεργεί την ενσυναίσθηση και βοηθά στο να κατανοήσουν τον κόσμο, τους γύρω τους αλλά κυρίως τον εαυτό τους. Είναι ,λοιπόν, ουσιώδες να κρατήσουμε στα παιδιά την δυνατότητα εμπλοκής τους με το θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι!».

Διαβάστε επίσης:

Παράταση για τον Παγκύπριο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής: «Η ΔΕΠ/Υ μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με όχημα στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 18χρονος