Χρυσό για Πελενδρίτου με ρεκόρ αγώνων στα 100μ πρόσθιο!

Ακόμη μια επιτυχία για την Καρολίνα Πελενδρίτου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρα-Κολύμβησης που διεξάγεται στο Μάντσεστερ, καθώς κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. πρόσθιο στην κατηγορία SB11, πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ αγώνων με χρόνο 1:19.97.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της, η Κύπρια πρωταθλήτρια βρέθηκε πολύ κοντά στο δικό της Παγκόσμιο ρεκόρ (1:19.78), το οποίο πέτυχε τον Σεπτέμβριο του 2021 στο Τόκιο, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ αγώνων ήταν επίσης δικό της, έχοντας κάνει 1:21.01 πέρσι στη Μαδέιρα.

Όπως αναφέρεται, η 36χρονη κολυμβήτρια πήρε από την αρχή την πρωτοπορία και κράτησε πίσω της κατά 75 εκατοστά την Κινέζα Μa Jia (1:20.72), με τρίτη τη Baez Nadia από την Αργεντινή (1:32.29).

Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο Χρυσό της Καρολίνας Πελενδρίτου στα 100 μ. πρόσθιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έπειτα από αυτό της Μαδέιρας το 2022, ενώ συνολικά έχει ανέβει δέκα φορές στο ψηλότερο βάθρο.

Η Πελενδρίτου κατέκτησε στο Μάντσεστερ και το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μ. ελεύθερο στην κατηγορία S11, φθάνοντας τα 13 στην καριέρα της σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ πέρα από τα δέκα χρυσά και το ένα χάλκινο, στον απολογισμό της έχει και δύο αργυρά, φθάνοντας συνολικά τα 24 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, εκ των οποίων τα έξι είναι Ολυμπιακά.

Διαβάστε επίσης:

46 χρόνια από το θάνατο του Εθνάρχη Μακαρίου: Η Κύπρος δεν ξεχνά

Ο επτάχρονος Νικόλας, δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του