Μαθήτρια με λευχαιμία ξεσπά για τη διαρροή θεμάτων: «Δεν θέλω να με λυπηθείς, αλλά να μπεις στη θέση μου»

Μαθήτρια με λευχαιμία ξεσπά για τη διαρροή των θεμάτων - «Θα υποστείς τις συνέπειες»

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει από χθες το περιστατικό με τη διαρροή του δοκιμίου των Νέων Ελληνικών στις εξετάσεις των τετράμηνων.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε η Σιαρπέλλα Ορφανού για τις εξετάσεις τετραμήνων και την διαρροή θεμάτων των Νέων Ελληνικών από καθηγήτρια σε μαθητές της.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της 18χρονης, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου χθες ήταν η εξέταση των νέων ελληνικών και για την ίδια είναι η μέρα που πριν από έξι μήνες διαγνώστηκε με λευχαιμία.

Η ίδια αποφάσισε να δώσει εξετάσεις της πρώτης σειράς και όχι της δεύτερης γιατί βαθιά μέσα της ήξερε πως δεν θα άντεχε να βρίσκεται μόνη σε ένα δωμάτιο γράφοντας σε μία κόλλα χαρτί που θα καθορίσει το μέλλον της.

«Ξέρετε.. έχω περάσει πολλές ώρες σε ένα δωμάτιο παλεύοντας για το μέλλον μου.. στο δωμάτιο 7 του παιδοογκολογικού. Μόνο που αυτό το δωμάτιο αντί θρανία, διαθέτει κρεβάτια», αναφέρει.

Συνεχίζει αναφέροντας πως, ξύπνησε στις 9 το πρωί της Δευτέρας, ετοιμάστηκε με τα πόδια της να σέρνονται αφού πρόσφατα πέρασε μία σοβαρή είδους νευροπάθεια από τις χημειοθεραπείες.

Στις 10:30 άρχισαν η εξετάσεις και ενώ η ίδια είχε τελειώσει την γλώσσα και ετοιμαζόταν για την λογοτεχνία, τους ανακοίνωσαν ότι το γραπτό ακυρώνεται και να περάσουν εκτός αίθουσας.

«Και τώρα απευθύνομαι σε εσένα. Ναι! Σε σένα που η ώρα 9:18 πήρες την απόφαση να στείλεις το μήνυμα. Αγαπημένη, δεν με ενδιαφέρει να μάθω ποια είσαι η τι σου έχουν τάξει, αλλά θέλω να διαβάσεις το άρθρο μου. Γιατί όταν εσύ νόμιζες πως τον πέτυχες τον στόχο σου, εγώ διάβαζα τις σημειώσεις που έγραφα μέχρι τα ξημερώματα για να καταφέρω να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ στην εξέταση. Τις σημειώσεις που προσπαθούσα να γράψω καθώς στο αίμα μου κυλούσε η τοξικότητα της χημειοθεραπείας. Τις σημειώσεις που προσπαθούσα να διαβάσω καθώς το μυαλό μου προσπαθούσε να με κρατήσει ξύπνια από την κούραση. Δε ζητάω να με λυπηθείς, δεν είμαι για λύπηση, αλλά θέλω να προσπαθήσεις να μπεις στη θέση μου όταν πήγα να ανακουφιστώ πως κατάφερα να τελειώσω το ένα τρίτο του γραπτού. Όταν ένιωθα τους παλμούς μου όλο και περισσότερο να ρέουν μέσα από τις φλέβες μου από την αδρεναλίνη. Ντροπή! Σε σένα και σε όσους σχετίζονται με αυτό. Γιατί η ευτυχία δεν βρίσκεται στην αντιγραφή αλλά κερδίζεται με κόπους και μέσα από τις αποτυχίες. Και όπως κάθε πράξη έχετε και τις συνέπειες της έτσι κι εσύ θα υποστείς τις συνέπειες των πράξεων σου», καταλήγει.

«Θα πρέπει να καταργηθεί η εξέταση»

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο η αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Ρένα Γιαβρή, ανέφερε ότι λόγω του περιστατικού έχει αναστατωθεί ο μαθητικός κόσμος της Γ’ Λυκείου.

«Η αρχική θέση παραμένει, η εξέταση των τετράμηνων θα πρέπει να καταργηθεί και πρέπει να καταργηθεί αλλά περιμένουμε και σεβόμαστε τις αποφάσεις που θα λάβουν οι γονείς» ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας, «ως ΟΛΜΕΚ θα θέλαμε ο Υπουργός να ξαναδεί το θέμα, να δούμε πως θα πραγματοποιηθεί η εξέταση στα παιδιά που για κάποιους λόγους χθες δεν παρακάθησαν στην εξέταση, να δούμε πως θα διορθωθεί και με ποια κριτήρια θα έχουμε μπροστά μας το συγκεκριμένο γραπτό αλλά και την ψυχολογία των παιδιών που χθες αναστατώθηκαν».

Επισήμανε ότι αυτός που είδε το γραπτό το είχε διαβάσει μέχρι το τέλος γιατί όπως εξήγησε μόνο κάποιος που το διάβασε μέχρι το τέλος θα ήξερε τόσες λεπτομέρειες.

Τι συνέβη με μαθητές ειδικής αγωγής

«Όλη αυτή η αναστάτωση μας φέρνει ξανά στο οργανωτικό κομμάτι, πόσο μπορεί το υπουργείο τελικά να διασφαλίσει το αδιάβλητο, όταν όλα αυτά τα γραπτά από την πρώτη γυμνασίου μέχρι την Γ’ Λυκείου είναι σε σχολεία που μπορεί οποιαδήποτε στιγμή οτιδήποτε να συμβεί, από εκεί και πέρα σημαίνει ότι πάσχει και νοσεί όλη η διαδικασία.

Στις παγκύπριες εξετάσεις δεν υπάρχει αυτή η διαδικασία, τα γραπτά είναι σε κλειστούς χώρους, ετοιμάζονται σε κλειστούς φακέλους και στέλνονται στα σχολεία ακριβώς με αυτόν τον τρόπο» είπε.

Η έγνοια μας ως παιδαγωγοί πρέπει να είναι πάντα τα παιδιά, να μην αναστατωθούν τα παιδιά. Σήμερα θα δοθούν οδηγίες για το γραπτό».

Ανέφερε ότι χθες υπήρξαν μαθητές της ειδικής αγωγής που έγραψαν το πρώτο γραπτό και ότι ίσως προκύψει νομικό ζήτημα.

Διαβάστε επίσης:

Άφησε το παιδί της όπως κάθε μέρα στο σχολείο, τρεις ώρες μετά έδινε μάχη για τη ζωή του

Η άποψη ενός δασκάλου για τις εξετάσεις και τη μάθηση που πρέπει να διαβάσουμε όλοι

Προσοχή! Αν έχετε αυτά τα ρούχα και παιχνίδια στο σπίτι σας, ΜΗΝ τα δώσετε στα παιδιά (εικόνες)