Εξετάσεις τετραμήνων: Καθηγήτρια διέρρευσε τα θέματα των Νέων Ελληνικών – Το SMS που την «έκαψε» (εικόνα)

Εξετάσεις τετραμήνων: Τι αλλάζει και από πότε ξεκινούν οι νέοι κανονισμοί

Αναστάτωση επικράτησε λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων τετραμήνων λόγω διαρροής των θεμάτων των Νέων Ελληνικών από καθηγήτρια σε μαθητές της.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, επιβεβαίωσε στο SigmaLive ότι καθηγήτρια ιδιωτικού σχολείου έστειλε το πρωί, στις 09:18, sms σε μαθητές της με θέματα των Νέων Ελληνικών. Η εξέταση του μαθήματος άρχισε στις 10:30.

Η ΟΕΛΜΕΚ επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Παιδείας και κατήγγειλε το περιστατικό. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, άρχισε άμεσα η διερεύνηση του από το Υπουργείο.

Ξεκίνησαν σήμερα οι εξετάσεις

Υπενθυμίζεται ότι άρχισαν σήμερα οι εξετάσεις τετραμήνων σε γυμνάσια και λύκεια. Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών ξεκινά και η Γ’ Λυκείου, ενώ οι μαθητές της Β’ Λυκείου εξετάζονται σε Φυσική, Οικονομικά και Θέματα Τέχνης.

Η Α’ Λυκείου ξεκινά αύριο, Τρίτη με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Η εξεταστική περίοδος για τα λύκεια αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 27 Ιανουαρίου.

Η Α’ Γυμνασίου ξεκινά με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, η Β’ Γυμνασίου με Μαθηματικά και η Γ’ Γυμνασίου με Χημεία-Βιολογία. Τα γυμνάσια αναμένεται να ολοκληρώσουν την εξεταστική περίοδο στις 24 Ιανουαρίου.

Η γραπτή αξιολόγηση αποτελεί το 40% της συνολικής βαθμολογίας του κάθε μαθήματος, ενώ το υπόλοιπο 60% αποτελείται από προφορική αξιολόγηση, που συνυπολογίζει τη συμμετοχή των μαθητών στις καθημερινές εργασίες του μαθήματος, την κατ’ οίκον εργασία, τις γραπτές προειδοποιημένες ασκήσεις, την ατομική ή ομαδική δημιουργική εργασία και δραστηριότητες διάκρισης σχετικές με το μάθημα.

Η ενιαία γραπτή αξιολόγηση στο τέλος των Τετραμήνων, διαρκεί 90 λεπτά, με δυνατότητα παράτασης για μαθητές/μαθήτριες, οι οποίοι/ες τυγχάνουν διευκολύνσεων. Εξαιρείται το μάθημα των Νέων Ελληνικών και τα μαθήματα Γλωσσών, στα οποία η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 135 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου που διενεργούνται οι ενιαίες γραπτές αξιολογήσεις στα εξεταζόμενα μαθήματα δεν διεξάγονται μαθήματα.

Το ζήτημα των εξετάσεων τετραμήνων διχάζει την εκπαιδευτική κοινότητα, με τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών να εκφράζουν διαφωνίες για την εφαρμογή τους.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου διαβεβαίωσε οτι έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για το θεσμό των τετραμήνων, ο κύριος Προδρόμου είπε οτι προηγήθηκαν μελέτες και μετρήσεις απο ειδικούς και υπέδειξε πως τώρα η ύλη μοιράζεται στα δυο και υπάρχει ομοιομορφία στη διδασκαλία, σε παγκύπρια κλίμακα.

Ωστόσο ο κύριος Προδρόμου επισήμανε πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων αξιολογούνται, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές, μετά από διάλογο με όλους τους εμπλεκομενους.

Πηγή: Sigmalive

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησαν οι εξετάσεις τετραμήνων σε Γυμνάσια και Λύκεια -Πότε ολοκληρώνονται

Βανδάλισαν το σχολείο Λυθροδόντα – Φεύγουν οι μαθητές

Σήμερα το τελευταίο αντίο στη γλυκιά Ντάρια: Με λευκά ή ροζ ρούχα οι παραβρισκόμενοι