Είναι επίσημο: Το να έχεις αδερφή σε κάνει καλύτερο άνθρωπο!

Είναι επίσημο: Το να έχεις αδερφή σε κάνει καλύτερο άνθρωπο!

Ναι, μπορεί να καταλαμβάνει για ώρες το μπάνιο, να σου κλέβει τα ρούχα και να προσπαθεί να γίνει φίλη με τις φίλες σου, όμως η επιστήμη μίλησε και είναι σαφής: Το να έχεις αδερφή σε κάνει καλύτερο άνθρωπο!

Σε μελέτη που έγινε από τη Σχολή Οικογενειακής Ζωής του Πανεπιστημίου Brigham Young University, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως, όταν οι αδερφές είναι τρυφερές και δοτικές προς τα αδέρφια τους, ενθαρρύνουν την θετική κοινωνική συμπεριφορά τους. Αυτό οδηγεί τα αδέρφια να είναι εξίσου φροντιστικά και συμπονετικά προς τους άλλους.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι το να έχεις αδερφή ενισχύει την πνευματική σου υγεία. Οι αδερφές, λένε οι ειδικοί, βοηθούν τα αδέλφια τους να μη νιώθουν μοναξιά, ενοχές, φόβο και να είναι πιο ευσυνείδητα.

Μια μεγάλη αγκαλιά αξίζει στην αδερφούλα μας σήμερα, σωστά;

Τυχερά τα αγόρια που μεγαλώνουν με αδελφές

Το να έχεις ένα αδερφάκι του αντίθετου φύλου είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο κατά την εφηβεία, γιατί τότε είναι που θα σου δώσει εξαιρετικές συμβουλές και απόψεις για τα άτομα του φύλου του. Έτσι, αν πήγες ποτέ π.χ. στον αδερφό σου να ζητήσει μια συμβουλή σχετικά με τη σχέση σου με τα αγόρια και εκείνος σε κορόϊδεψε (έχει συμβεί σε όλες!) μην ανησυχείς! Αυτός είναι ο ρόλος του!

Από την άλλη, δεν αποκλείεται να είναι ο αδερφός σου που θα σε συστήσει σε κάποιον αξιόλογο φίλο του.

Τα αγόρια, πάντως, είναι τυχερά όταν μεγαλώνουν με αδερφές, γιατί χάρη σε αυτές μαθαίνουν να επικοινωνούν με τις γυναίκες καλύτερα. Επίσης, μαθαίνουν να διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματά τους και να τα ξαναβρίσκουν με τις συντρόφους τους πιο εύκολα, όταν τσακώνονται.

Θεωρήστε, λοιπόν, τον εαυτό σας τυχερό αν έχετε βρει έναν σύντροφο που έχει αδερφή, καθώς αυτό μπορεί να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.

Τέλος, μια άλλη καναδική έρευνα έδειξε πόσο ωφελημένα είναι τα μεγαλύτερα αδέρφια, όταν στη ζωή τους μπαίνει ένα μωρό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το παιδί που υποδέχεται ένα μικρότερο αδερφάκι, μπορεί να εμφανίσει υψηλότερα επίπεδα ενσυναίσθησης προς τους άλλους. Το έχετε παρατηρήσει και εσείς;

Διαβάστε ακόμα:

H LEGO δωρίζει σε παιδιατρικές κλινικές μαγνητικούς τομογράφους από τουβλάκια για να διευκολύνει τους μικρούς ασθενείς

Γιατί αυτό το βιβλίο δεν μπορεί να το διαβάσει κανείς; (εικόνες)

Με Covid-19 η Άντρεα Νικολάου και η κορούλα της: Περιγράφει σε stories πόσο ταλαιπωρήθηκαν