Ειδικά Σχολεία: Επιπλέον δρομολόγια για τους μαθητές, rapid test και θρανία ζητούν οι δάσκαλοι

Έντονο προβληματισμό για τη διαφοροποίηση της Προδημοτικής και των Ειδικών Σχολείων από την απόφαση της Κυβέρνησης από τη Δημοτική Εκπαίδευση, εξέφρασαν μέσω ανακοίνωσής του οι δάσκαλοι.

Η ΠΟΕΔ, ζητά ενίσχυση και στήριξη των σχολείων ειδικότερα στην Ειδική Εκπαίδευση.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου «ως ΠΟΕΔ διατηρούμε τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς μας που αφορούν τη διαφοροποίηση της Προδημοτικής Εκπαίδευσης και των Ειδικών Σχολείων από όλα τα υπόλοιπα σχολεία».

«Από τη στιγμή που έχει ληφθεί η εν λόγω απόφαση στη βάση του διατάγματος, καλούμε την πολιτεία να ενισχύσει και να στηρίξει τα σχολεία έμπρακτα ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση. Η άμεση αποστολή αντικαταστατών, η στοχευμένη διενέργεια rapid test ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό καθώς και τα επιπρόσθετα δρομολόγια για μεταφορά μαθητών στα Ειδικά Σχολεία ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, είναι κάποια από τα μέτρα που έχουμε εισηγηθεί ως ΠΟΕΔ», σημειώνει.

Ο λόγος, σύμφωνα με την κα. Βασιλείου, που ζητούν να υπάρξουν επιπρόσθετα δρομολόγια για τα Ειδικά Σχολεία είναι το γεγονός ότι τα παιδιά ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και θα πρέπει να τηρηθούν οι αποστάσεις στα μέσα μεταφοράς.

Σημειώνεται πως στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ ζητάει μεταξύ άλλων:

  • Άμεση αποστολή αντικαταστατών (την ίδια ημέρα) για κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν.
  • Επιπρόσθετα δρομολόγια για μεταφορά μαθητών στα Ειδικά Σχολεία ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός εντός των λεωφορείων.
  • Διενέργεια rapid test, στοχευμένα και σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό που εργάζονται σε Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία.
  • Ενίσχυση του βοηθητικού προσωπικού (επιστάτριες, γραμματείς, συνοδούς) των Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη ή/και να εξεταστεί το ενδεχόμενο της εκ περιτροπής φοίτησής τους.
  • Πλήρης κάλυψη των ελλείψεων σε μονά θρανία σε όλα τα σχολεία.
  • Εξοπλισμός των σχολικών μονάδων και κυρίως των Ειδικών Σχολείων με εξειδικευμένα υλικά αντιμετώπισης της πανδημίας (π.χ. επιπλέον θερμόμετρα, προστατευτικές στολές κλπ.).