Εφιάλτης στο Παλάτι: Βαριές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Εφιάλτης στο Παλάτι: Βαριές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Αμερικανός δικαστής απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του πρίγκιπα Άντριου για απόρριψη της αγωγής για «σεξουαλική επίθεση και βιαιοπραγία» κατά ανηλίκου που έχει καταθέσει σε βάρος του η Βιρτζίνια Τζιουφρέ. Είναι μία εκ των θυμάτων του παιδεραστή χρηματιστή Τζέφρι Έπστιν, που αυτοκτόνησε το 2019.

Η νομική ομάδα του Δούκα του Γιορκ, τρίτου παιδιού της βασίλισσας Ελισάβετ, υποστήριξε στη δικαστική διαδικασία που εξελίσσεται στη Νέα Υόρκη ότι ο διακανονισμός του 2009 ύψους 500.000 δολαρίων στον οποίο είχαν συμφωνήσει η κα Τζιουφρέ και ο Τζέφρι Έπστιν περιείχε όρους που απαλλάσσουν τον πρίγκιπα Άντριου από νομική δίωξη.

Η απόρριψη του αιτήματος από τον δικαστή Λιούις Κάπλαν ανοίγει το δρόμο για τη δικαστική εξέταση της αστικής αγωγής που έχει καταθέσει η κα. Τζιουφρέ. Είναι η πρώην Βιρτζίνια Ρόμπερτς, η οποία έχει καταγγείλει πως είχε υποχρεωθεί να συνευρεθεί σεξουαλικά με τον πρίγκιπα Άντριου το 2001, όταν ήταν 17 ετών.

Μια τέτοια δίκη θα μπορούσε να γίνει στα τέλη του 2022.

Ο ένατος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου Δούκας του Γιορκ δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες για ποινικά αδικήματα. Θεωρητικά θα μπορούσε να προσπαθήσει να έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την κα Τζιουφρέ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και σε συνέντευξή του στο BBC έχει πει ότι δεν θυμάται καν να έχει συναντήσει την καταγγέλλουσα.

Διαβάστε ακόμα:

Μπορεί να εμβολιαστεί το παιδί μου αν έχει βήχα ή πυρετό; Ο παιδίατρος απαντά

Το παιχνίδι με τις πατάτες: Πώς μία δασκάλα έδωσε στα παιδιά το καλύτερο μάθημα για το μίσος

Μωρό 4 μηνών από την Κύπρο σώθηκε χάρη σε έναν φύλακα – άγγελο εργαζόμενο!