Δόθηκαν οι εισηγήσεις Συνδέσμων Γονέων Δημ.Εκπαίδευσης για το σύστημα αξιολόγησης μαθητών

Τις εισηγήσεις της για την Ενιαία Πρόταση για Εκσυγχρονισμό του Συστήματος Αξιολόγησης του Μαθητή στο κυπριακό δημόσιο σχολείο παρέδωσε στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε πρόσφατη συνάντησή τους.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, στη συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το Υπουργείο προσβλέπει στη συνέχιση της αποτελεσματικής και εποικοδομητικής συνεργασίας που είχε με τους Οργανωμένους Γονείς τα τελευταία χρόνια. Ανέφερε επίσης, ότι η συμβολή των Οργανωμένων Γονέων στην αναβάθμιση και μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος είναι σημαντική.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Μορφάκης Σολομωνίδης παρέδωσε στον Υπουργό τις εισηγήσεις της Συνομοσπονδίας για την Ενιαία Πρόταση για Εκσυγχρονισμό του Συστήματος Αξιολόγησης του Μαθητή στο Κυπριακό Δημόσιο Σχολείο.

Διαπιστώνεται ότι η παρούσα κατάσταση χρήζει άμεσης αλλαγής και ένταξης νέων τρόπων αξιολόγησης. Η πρόταση για να υιοθετηθεί ένα νέο σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης είναι επιβεβλημένη και βρίσκει σύμφωνους τους Οργανωμένους Γονείς.

Όσον αφορά το χάσμα που υπάρχει μεταξύ Δημοτικού και Γυμνασίου η πρόταση αναφέρει την καθιέρωση των εξετάσεων σε δύο τετράμηνα από την Α΄ Γυμνασίου. Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται ομαλότερη η ένταξη, αφού η ύλη θα διαχωρίζεται σε δύο ενότητες και οι μαθητές θα κρίνονται από δύο εξετάσεις. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα των αλλόγλωσσων μαθητών, θέματα για την Παραβατικότητα και ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γονέων το οποίο θα διεξαχθεί στην Κύπρο.

Η Συνομοσπονδία θα μελετήσει επίσης το Σχέδιο Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών και του Εκπαιδευτικού Έργου για το οποίο θα καταθέσει τις απόψεις της.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας για την εποικοδομητική συνάντηση και ταυτόχρονα επαναβεβαιώθηκε το γεγονός ότι οι Οργανωμένοι γονείς είναι έτοιμοι να καταθέσουν τις απόψεις τους σε όλα τα θέματα που αφορούν την Παιδεία και την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.