Χέρι βοήθειας στους πυρόπληκτους από τα Πανεπιστήμια Λευκωσίας και Νεάπολις Πάφου

Χέρι βοήθειας στους πυρόπληκτους από τα Πανεπιστήμια Λευκωσίας και Νεάπολις Πάφου

Την βαθειά συμπάθειά του στους οικείους των θυμάτων και την συμπαράστασή του στους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά σε Λεμεσό και Λάρνακα εκφράζει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, το Πανεπιστήμιο ανακοινώνει δωρεά ύψους 10.000 ευρώ, προς ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους.

Η διάθεση της δωρεάς θα διευθετηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Στήριξη και από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, συγκλονισμένο από την πρωτοφανή τραγωδία που βιώνει η χώρα μας, εκφράζει την βαθιά του θλίψη και την ειλικρινή του συμπαράσταση και στήριξη στους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε αυτές τις δύσκολες μέρες, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και σαν μία έμπρακτη προσπάθεια ανακούφισης των ανθρώπων που υποφέρουν, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις συμβάλει στην αντιμετώπιση των πυρόπληκτων κατοίκων και των οικογενειών τους, με τη δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης.

Η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης του Συμβουλευτικού Κέντρου Έρευνας και Ψυχολογικών Υπηρεσιών (Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ.) του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου απευθύνεται σε όλους, είτε είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε όχι.

Σκοπός της τηλεφωνικής γραμμής, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι η ψυχολογική υποστήριξη των ενδιαφερομένων σε θέματα που αφορούν τις πρόσφατες πυρκαγιές και οποιεσδήποτε παρενέργειες μπορεί να υπάρχουν στην καθημερινότητά τους.

Οι σύμβουλοι της γραμμής, υπό την εποπτεία του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις, χειρίζονται όλα τα περιστατικά με επαγγελματισμό, τηρούν την αρχή της ανωνυμίας και δεν ζητούν οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία.

Αν οποιοσδήποτε επιθυμεί, μπορεί να καλέσει τον αριθμό: 96-417024

Το Πανεπιστήμιο επίσης ανακοινώνει δύο (2) πλήρεις υποτροφίες για μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου που κατοικούν στις πληγείσες περιοχές με πλήρη κάλυψη των διδάκτρων για τον πρώτο χρόνο και 50% έκπτωση για τα επόμενα χρόνια. Οι υποτροφίες απευθύνονται στους κατοίκους από τις κοινότητες Συκόπετρας, Αρακαπά, Επταγώνειας, Οδού, Μελίνη, Ακαπνού, Οράς, ΑγίωνΒαβατσινιάς και Βαβατσινιάς.

Σε αυτές τις τραγικές στιγμές, είναι ώρα για ουσιαστική δράση και ενεργοποίηση. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις αποδεικνύει έμπρακτα την παρουσία του δίπλα στον συνάνθρωπο μας και προσφέρει αρωγή στους πληγέντες με τη δέσμευση να είναι δίπλα τους με όσα μέσα διαθέτει και για όσο χρειαστεί, ενώ εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων,καταλήγει η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Διαβάστε επίσης:  Από το Μάτι, στην Κύπρο: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών στις πυρόπληκτες περιοχές του νησιού μας

Εισφορές για τους πυρόπληκτους στη συναυλία Πρωτοψάλτη – Χατζηγιάννη στην Πάφο

Το σπίτι πολύτεκνης οικογένειας έγινε στάχτη: Μόνο χρώμα τα παιδικά παιχνίδια (εικόνες)

Υποτροφίες προσφέρει και η Ιταλία

Αριθμός υποτροφιών έχει προκηρυχθεί για Κύπριους φοιτητές από την Κυβέρνηση της Ιταλίας, ενημερώνει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε ανακοίνωσή του.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προσφερόμενες υποτροφίες, καθώς επίσης, και για τη διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι/νες καλούνται να μελετήσουν τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη συνημμένη προκήρυξη (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ).

Σημειώνεται, ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00.