Διδυμάκια μόλις 6 ημερών νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Μακάρειο

Διδυμάκια μόλις 6 ημερών νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Μακάρειο

Με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο δύο δίδυμα μόλις έξι ημερών. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση της υγείας των νεογνών είναι καλή, ενώ στο Μακάρειο βρίσκονται άλλα δύο παιδιά 14 μηνών

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση της υγείας των νεογνών είναι καλή, ενώ στο Μακάρειο βρίσκονται άλλα δύο παιδιά 14 μηνών και 14χρονών όπου νοσηλεύονται με covid, σε σταθερή κατάσταση.

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία, ανέφερε ότι τα περιστατικά σε παιδιά που χρήζουν νοσηλείας έχει μειωθεί τις τελευταίες δύο βδομάδες.

«Πριν δύο εβδομάδες η μέση ημερήσια νοσηλεία παιδιών με covιd στο Μακάρειο ήταν 6 με 8 παιδιά, αλλά ευτυχώς τις τελευταίες δύο βδομάδες παρατηρείται σταθερή μείωση του αριθμού αυτού, ο οποίος πλέον είναι σε μέση ημερήσια νοσηλεία στα 3 με 4 παιδιά».

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Κύρια συμπτώματα που παρατηρούνται σε παιδιά με κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής Δρ. Ηλία, είναι ο πυρετός και ο βήχας σε κάποιες περιπτώσεις.

Υπενθύμισε ταυτόχρονα, ότι συνήθως τα παιδιά περνούν με ήπια συμπτωματολογία τον κορωνοϊό.

Πηγή: Cyprus Times

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή στο σχολείο: Εν αναμονή του πρωτοκόλλου μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μαθητής «κόλλησε» κορωνοϊό άλλα 80 παιδιά – Είχε γυρίσει από διακοπές στην Ελλάδα

«Αυτό που ξεκίνησε σαν απλό κρύωμα, άλλαξε για πάντα τη ζωή του παιδιού μου»